Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αμέθυστος ποιά ζώδια επηρεάζει και τι ιδιότητες θεραπευτικές έχει από την αρχαιότρτητα !!




  Ο αμέθυστος  είναι ιώδης (χρώματος βιολετί ή μοβ) παραλλαγή του ορυκτού χαλαζία και χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς σκοπούς ως πολύτιμος λίθος. Η ονομασία του προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» επειδή οι αρχαίοι Έλληνες
πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προφυλάσσει τον κάτοχο του από τη μέθη.

  Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι έφεραν κοσμήματα με αμέθυστο και έπιναν από σκεύη (ποτήρια, κύλικες, κλπ.) διακοσμημένα με αμέθυστο, πιστεύοντας ότι δεν θα μεθούσαν. Ο αμέθυστος χρησιμοποιήθηκε ως πολύτιμος λίθος από τους αρχαίους Αιγυπτίους και από τους άλλους αρχαίους λαούς. Στις παλαιότερες εποχές τον χρησιμοποιούσαν περισσότερο από όσο σήμερα για την κατασκευή αντικειμένων τέχνης.

Σε διάφορα μουσεία και συλλογές βρίσκονται δοχεία, πιάτα και κομψοτεχνήματα από αμέθυστο. Επίσης, έφτιαχναν φυλαχτά για το μεθύσι (βλ. παρακάτω για τους σχετικούς μύθους). Χάντρες από αμέθυστο ανευρίσκονται σε αγγλοσαξονικούς τάφους στην Αγγλία.

  Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (κα΄ 20) από τον «λίθον τίμιον» αμέθυστο είναι φτιαγμένος ο 12ος και τελευταίος «θεμέλιος του τείχους» της πόλεως της νέας ή ουράνιας Ιερουσαλήμ. Αξιωματούχοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παραδοσιακά φορούν δακτυλίδια με μεγάλο αμέθυστο λίθο ως σύμβολο του αξιώματός τους. Μια «σπηλιά από αμέθυστο» από την περιοχή της Santa Cruz στη νότια Βραζιλία εξετέθη στη Διεθνή Έκθεση του Ντύσελντορφ το 1902.

Ο αμέθυστος το πετράδι που «επηρεάζει» όσους και όσες γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο. Συνδέεται ή έχει συνδεθεί κατά το παρελθόν με τα ζώδια Ιχθύες, Κριός, Υδροχόος και Τοξότης. Θεωρήθηκε σύμβολο για την ουράνια κατανόηση και για τους πρωτοπόρους στη σκέψη και στη δράση σε φιλοσοφικό, θρησκευτικό, πνευματικό και υλικό επίπεδο.

  Η φήμη του ορυκτού ως ισχυρού αντιδότου κατά της μέθης στηρίζεται σε μύθο κατά τον οποίο όταν κάποτε ο θεός Διόνυσος μεθυσμένος κατεδίωκε μία κόρη, την Αμέθυστο, που αρνιόταν τον έρωτά του, εκείνη προσευχήθηκε στους άλλους θεούς να παραμείνει αγνή.

  Η θεά Άρτεμις εισάκουσε την προσευχή και τη μεταμόρφωσε σε λευκή πέτρα. Ταπεινωμένος και μετανοιωμένος από την επιθυμία της Αμεθύστου να παραμείνει αγνή, ο Διόνυσος έχυσε κρασί πάνω στην πέτρα αυτή ως προσφορά και από τότε οι κρύσταλλοί της είναι βαμμένοι σε βιολετί χρώμα.

  Παραλλαγή της ιστορίας διηγείται ότι ο Διόνυσος είχε κάποτε προσβληθεί από ένα θνητό και ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση πάνω στον επόμενο θνητό που θα έβρισκε στο διάβα του, δημιουργώντας θηριώδεις τίγρεις για να εκπληρώσουν την επιθυμία του.

  Ο θνητός έτυχε να είναι μια όμορφη κοπέλα, η Αμέθυστος, που πήγαινε να προσκυνήσει τη θεά Άρτεμη. Η Άρτεμις της έσωσε τη ζωή μεταμορφώνοντάς τη σε άγαλμα από καθαρό κρυσταλλικό χαλαζία για να την προστατεύσει από τα νύχια των τίγρεων.

  Ο Διόνυσος έκλαψε με δάκρυα από κρασί μετανοώντας για την πράξη του όταν είδε το όμορφο άγαλμα. Τα θεϊκά δάκρυα έβαψαν τον χαλαζία με βιολετί χρώμα.

  Μία τρίτη εκδοχή αναμιγνύει τη θεά Ρέα, η οποία δώρισε στον Διόνυσο τον αμέθυστο για να διατηρεί τη νηφαλιότητά του (Νόννου Διονυσιακά, XII 380).

  Σήμερα ο αμέθυστος χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την κατασκευή κοσμημάτων.

Πετράδια Αμέθυστων έχουν βρεθεί στην Γαλλία κοντά σε οστά προϊστορικών ανθρώπων που έζησαν ακόμη και 25.000 χρόνια πριν.

Στην αρχαιότητα ο Αμέθυστος ήταν μια από τις σπανιότερες και πολυτιμότερες πέτρες, που η τιμή της συχνά ξεπερνούσε την τιμή του Διαμαντιού.

  Η Βασίλισσα Κλεοπάτρα λέγεται πως διέθετε ένα δαχτυλίδι φυλαχτό από Αμέθυστο που επάνω του είχε σκαλισμένη τη μορφή του Θεού Μίθρα.

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι όποιος έπινε κρασί από κύπελλο Αμέθυστου ή όποιος είχε απλώς ένα δαχτυλίδι Αμέθυστου δεν κινδύνευε να μεθύσει. Οι Αιγύπτιοι τον τοποθετούσαν ως φυλαχτό και πολύτιμο θησαυρό μέσα τους τάφους των Φαραώ.

  Κατά το Μεσαίωνα πίστευαν ότι ο Αμέθυστος διώχνει την υπνηλία και την οκνηρία, οξύνει το νου και προστατεύει τον κάτοχο του από τη μαγεία. Επίσης κατά την περίοδο αυτή στόλιζαν με αυτόν τα δαχτυλίδια των καθολικών επισκόπων, ακόμα και του ίδιου του Πάπα.

Οι Άραβες πίστευαν ότι προστατεύει από τους εφιάλτες και την ποδάγρα (ουρική αρθρίτιδα).

  Η Μεγάλη Αικατερίνη είχε στείλει χιλιάδες εργάτες στα ορυχεία των Ουραλίων προκειμένου να εξορύξουν το πολύτιμο πετράδι.

Πολλοί Αμέθυστοι διακοσμούν τα βασιλικά σύμβολα της Αγγλίας, στολίζουν το βασιλικό σκήπτρο, καθώς και το στέμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Ο αμέθυστος είναι το πετράδι της φιλίας, της αγάπης και της ειρήνης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει μόνο το πιο εξιδανικευμένο και αγνό είδος έρωτα. Πιστεύεται πως εξασφαλίζει συζυγική πίστη και οικογενειακή αρμονία.

Προσφέρει πλούτο, αφθονία, υγεία, ακεραιότητα, ανεκτικότητα, νηφαλιότητα, αμεροληψία και αντίληψη.

Προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό.

Ενισχύει τη θέληση, φέρνει αισιοδοξία, ευτυχία και αυξάνει την αντοχή.

Προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και το σώμα.

Προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς, διώχνει το θυμό, την οργή και το φόβο. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά.

Παρέχει προστασία από γεωπάθειες, την ακτινοβολία και τις γραμμές LEY. Προστατεύει τους αγρότες και τους ψαράδες.

Κρατά μακριά το φθόνο και βοηθά στην αποκόλληση από παλιές καταστάσεις, δίνοντας μας βήμα για μια νέα αρχή.

 Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο για το μυαλό και το πνεύμα.

  Σε πνευματικό επίπεδο μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για να ζήσουμε πιο αρμονικά την καθημερινότητά μας.

  Βοηθά πάρα πολύ στις πνευματικές εργασίες, το διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση και τις μαντείες.

  Έχοντας έναν αμέθυστο κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να θυμηθείτε ευκολότερα τα όνειρά σας και να διεισδύσετε στο υποσυνείδητο σας.

  Ο λίθος αυτός φέρνει την κατανόηση του θανάτου και της αναγέννησης και ανακουφίζει από το άγχος.

  Μετατρέπει την αρνητική σκέψη σε θετική, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και γειώνει την ενέργεια.

   Η τιμή του λίθου έπεσε όταν ανακαλύφθηκαν τα τεράστια κοιτάσματα στη Νότια Αφρική.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

• Μεγάλο βοήθημα σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνία. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνει τα όργανα καθαρισμού του αίματος.

• Ευνοεί την επούλωση τραυμάτων και χρησιμεύει στη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού, του πεπτικού και του απεκκριτικού συστήματος.

• Τονώνει και ρυθμίζει το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα.

• Έχει μεγάλη πυκνότητα κραδασμού που είναι ισχυρή για όλες τις μορφές έντασης και πόνου.

• Προστατεύει από ρευματισμούς, αρθριτικά και τις κινητικές αντιδράσεις.

• Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, των μολύνσεων και των ατελειών του δέρματος.

• Ανακουφίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και τον πόνο του προσώπου.

• Προστατεύει από τις αρρώστιες του αίματος, το διαβήτη και τα αφροδισιακά νοσήματα.

• Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες και τους σπασμούς.

• Εξουδετερώνει τη δηλητηρίαση από υδράργυρο.

• Χαρίζει άνεση και ανακούφιση στους ψυχολογικά ασθενείς.

• Έχει ιδιαίτερα υψηλή δόνηση.

• Οι αιχμές του βοηθούν να μεταφερθούμε στα εγκεφαλικά κύματα Β.

• Ενεργοποιούν και ηρεμούν το τσάκρα του Λαιμού και της Καρδιάς.

• Τα λουλούδια του Αμέθυστου φέρνουν φως και αγάπη στο περιβάλλον.

• Είναι ένα από τα καλύτερα τονωτικά του Τρίτου Ματιού.

• Τονώνει όραση και διόραση καθώς και τα εξωσωματικά ταξίδια.

• Καθαρίζει την αύρα και βοηθά στις αυρικές διαγνώσεις.

• Φέρνει αρμονία στα όργανα του σώματα και είναι ευεργετικός για το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Διευκολύνει την επαφή με τα μυθικά βασίλεια και τονώνει τη φαντασία.

Παρα Κελσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου