Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια




Οι πολύτιμοι λίθοι είναι κάτι παραπάνω από όμορφα στολίδια. Αυτές οι φυσικές, γήινες ομορφιές, έχουν τη δύναμη να γιατρεύουν, να προστατεύουν, να ηρεμούν και να δίνουν διαύγεια. Συγκεκριμένα πετράδια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το κάθε ζώδιο.
Όταν σκέφτεστε πιο πετράδι είναι κατάλληλο για εσάς, για ένα φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο, να λάβετε υπόψη όχι μόνο το ζωδιο, αλλά τη θέση της Σελήνης και τον Ωροσκόπο επίσης.

Κριός

Διαμάντι: Όπως και ο Κριός, ένα ζώδιο γνωστό για τη δύναμη και τις δυνάμεις επιβίωσης, το διαμάντι είναι το πιο σκληρό από τα πετράδια. Κουβαλά αρσενική ενέργεια, ξυπνώντας τον εσωτερικό σας πολεμιστή και βοηθώντας σας να κυνηγήσετε τους στόχους καθώς και να επιβιώσετε από προκλήσεις. Η πέτρα της αθωότητας και της αγνότητας, αυτό το πολύτιμο πετράδι, επίσης σας βοηθά να κερδίσετε πνευματική διαύγεια και να πείτε την αλήθεια που κρύβετε στη καρδιά σας. Το διαμάντι, που σχετίζεται με τον πλούτο, μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Κριό: Ρουμπίνι, γρανάτης

Ταύρος

Κεχριμπάρι: Το κεχριμπάρι δεν είναι ακριβώς πολύτιμος λίθος, αλλά το απολιθωμένο ρετσίνι των δέντρων στα δάση κατά μήκος της Βαλτικής θάλασσας –κατάλληλη πέτρα για τους γήινους Ταύρους. Το κεχριμπαρένιο χρώμα είναι γνωστό πως προσγειώνει και σταθεροποιεί ανώτερες πνευματικές ενέργειες στο σώμα. Η επιρροή του είναι απίστευτα χαλαρωτική και ενεργητική, μας γεμίζει με υπομονή, προστασία και ισορροπία. Το κεχριμπάρι απορροφά την αρνητική ενέργεια, δίνοντας την ικανότητα στο σώμα να γιατρευτεί μόνο του.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Ταύρο: Σμαράγδι, ζαφείρι

Δίδυμοι

Αχάτης: Οι πνευματικά ενεργοί (και μερικές φορές υπερβολικά ενεργητικοί) Δίδυμοι, μπορούν να ωφεληθούν από την προσγειωμένη και ήρεμη επιρροή αυτού του λίθου. Δυναμώνοντας την επαφή του σώματος με τη Γη, ο αχάτης δίνει κουράγιο και ζωτικότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από το άγχος. Σαν πέτρα της αρμονίας, ο αχάτης μπορεί να εμπνεύσει τις πολλαπλές προσωπικότητες των Διδύμων για να έρθουν σε μία κατάσταση ισορροπία. Να κουβαλάτε ή να φοράτε τον αχάτη όταν πρέπει να πάρετε μία σημαντική απόφαση –αυτή η πέτρα θα οξύνει την όραση, θα αυξήσει το πνεύμα και θα εξαφανίσει το φόβο.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τους Διδύμους: Μαργαριτάρι, Φεγγαρόπετρα

Καρκίνος

Φεγγαρόπετρα: Αυτός ο μαγικός λίθος, σχετίζεται με την Σελήνη, τον κυβερνήτη του Καρκίνου. Λέγεται πως η φεγγαρόπετρα απορροφά τις δυνάμεις της Σελήνης και πως η καλύτερη στιγμή να τη φορές είναι κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η φεγγαρόπετρα προσφέρει προστασία στην ευαίσθητη φύση του Καρκίνου ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το ένστικτο, τη θηλυκή ενέργεια και τις σωματικές ικανότητες. Σαν πέτρα εσωτερικής ανάπτυξης και πνευματικής προοπτικής, η φεγγαρόπετρα είναι άριστος σύμμαχος κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.  Επίσης, η φεγγαρόπετρα φέρνει επιτυχία στον έρωτα και στην εργασία.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Καρκίνο: Μαργαριτάρι, ρουμπίνι, σμαράγδι

Λέων

Τουρμαλίνη: Η τουρμαλίνη σχετίζεται με την καρδιά, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Λέοντας. Αυτή η πέτρα μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τον εαυτό σας στον έρωτα, και εμπλουτίζει τη συμπόνια, την ευτυχία και την γαλήνη. Ο Λέων είναι ένα φυσικά δημιουργικό ζώδιο, και η τουρμαλίνη παράσχει επιπρόσθετη έμπνευση –ή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εμπόδια. Η τουρμαλίνη ενισχύει την ικανότητά σας να πετύχετε τους στόχους σας και προσελκύει την αφθονία και την ευημερία καθώς κάνει τους άλλους δεκτικούς απέναντι στα ταλέντα σας. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Λέοντα: Κορνεόλιο, Σαρδόνυξ

Παρθένος

Μπλε ζαφείρι: Η ιερή πέτρα του Βουδισμού, το μπλε ζαφείρι φέρνει τάξη και διαύγεια στο μυαλό, και ταυτόχρονα αυξάνει την ικανότητα να φτάσετε την πνευματική σοφία. Καθώς η Παρθένος είναι επιρρεπής στο άγχος και την ανησυχία, αυτή η πέτρα είναι απίστευτα χρήσιμη. Το μπλε χρώμα σχετίζεται παραδοσιακά με τους ουρανούς, και η Παρθένος ωφελείται από αυτή την υπενθύμιση ανώτερης προοπτικής. Το μπλε ζαφείρι αυξάνει την πνευματική ευελιξία, βοηθώντας την Παρθένο να απελευθερωθεί από άσχημες συμπεριφορές και να ανοίξει τον εαυτό της σε νέες πιθανότητες.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τη Παρθένο: Νεφρίτης, Δενδρίτης

Ζυγός

Λάπις Λαζούλι: Η πέτρα της συμπαντικής αλήθειας και της φιλίας, λέγεται πως φέρνει την αρμονία στις σχέσεις –μία προτεραιότητα για το ζώδιο του Ζυγού. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει την έκφραση του αυθεντικού εαυτού και της εσωτερικής αλήθειας, που μπορεί να είναι πρόκληση για αυτά τα άτομα. Μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε την ιερή γνώση, να επεκτείνετε τη συνείδησή σας, να επικοινωνήσετε με το πνεύμα σας και να εξευγενίσετε το μυαλό και τη ψυχή σας.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Ζυγό: Οπάλιο, σμαράγδι

Σκορπιός

Ακουαμαρίνα: Το όνομα αυτής της υπέροχης μπλε πέτρας αναφέρεται στον ωκεανό, και σχετίζεται με την υδάτινη φύση του Σκορπιού. Το στοιχείο του Νερού αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές πτυχές, καθώς ο Σκορπιός πολλές φορές χάνεται στα βάθη τους. Η ακουαμαρίνα μπορεί να ηρεμήσει τα έντονα συναισθήματα του Σκορπιού και να απομακρύνει τις κακές δυνάμεις, φέροντας ηρεμία και διαύγεια. Ευθυγραμμίζοντας το σώμα με το πνεύμα, η ακουαμαρίνα μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε υψηλότερα επίπεδα παραμένοντας προσγειωμένοι.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με το Σκορπιό: Μαύρος οψιδιανός, τοπάζι

Τοξότης

Καλλαΐς (τιρκουάζ): Αυτή η ιερή πέτρα σε πολλές πνευματικές παραδώσεις, το τιρκουάζ βοηθά τον Τοξότη να συντονιστεί σε μία υψηλότερη συνείδηση. Επιπρόσθετα, το τιρκουάζ θεωρείται επικοινωνιακή πέτρα, εμπλουτίζοντας την ευφράδεια του ομιλητή, την ειλικρίνεια και την δημιουργικότητα. Το τιρκουάζ βελτιώνει το μυαλό αυξάνοντας το ένστικτο, την ευαισθησία και την θετική σκέψη, επιφέροντας πνευματική ηρεμία που οδηγεί στη σοφία.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Τοξότη: Ζαφείρι, αμέθυστος

Αιγόκερως

Ρουμπίνι: Εμπλουτίζοντας την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο και τη χαρά, το ρουμπίνι μπορεί να ανταπεξέλθει στην τάση του Αιγόκερω για μελαγχολία και αρνητισμό. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του ρουμπινιού ενισχύει τη καρδιά και προσκαλεί τον έρωτα για τον εαυτό, για τους άλλους και για το πνεύμα. Ο Αιγόκερως έχει άξια φήμη σαν το πιο σκληρά εργαζόμενο ζώδιο, και του ρουμπίνι είναι υπέροχος σύμμαχος στην επαναφορά της ενέργειας και την αύξηση της ζωτικότητας και της δύναμης. Λέγεται πως το ρουμπίνι αυξάνει την γενναιοδωρία και πως προσελκύει την αφθονία και την ευημερία.



Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Αιγόκερω: Αχάτης, μαύρος όνυχας

Υδροχόος

Γρανάτης: Αν οι Υδροχόοι κολλήσουν σε μία πνευματική πτυχή, ο γρανάτης μπορεί να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σώμα τους δίνοντας ώθηση στην σεξουαλική ενέργεια, το πάθος, τον αισθησιασμό και την γενική ζωτικότητα. Οι φίλοι και η κοινωνία έχουν μεγάλη σημασία για τον Υδροχόο, και ο γρανάτης σταθεροποιεί τις σχέσεις και εμπλουτίζει την δημοτικότητα. Ο γρανάτης, λέγεται πως, φέρνει την επιτυχία στα επαγγελματικά και πως βελτιώνει την ανώτερη εκπαίδευση. Σε πνευματικό επίπεδο, ο γρανάτης εντείνει τις πνευματικές ικανότητες και θεωρείται ισχυρός σύμμαχος για την είσοδο στην σοφία των ονείρων.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Υδροχόο: Αμέθυστος, Δενδρίτης

Ιχθύες

Αμέθυστος: οι υπέρ ευαίσθητοι Ιχθύες μπορούν να ωφεληθούν από τον αμέθυστο, ο οποίος διώχνει δονήσεις που το σώμα δεν χρειάζεται. Ο αμέθυστος ηρεμεί το μυαλό και το νευρικό σύστημα και πολλές φορές ονομάζεται «το ηρεμιστικό της φύσης», και χρησιμοποιείται για την απελευθέρωση της έντασης και τη μείωση του άγχους. Ο αμέθυστος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην γιατρειά λύπης και εθισμών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την γενική συναισθηματική σταθερότητα. Σαν απίστευτη πέτρα διαλογισμού, ο αμέθυστος εμπλουτίζει τις ψυχικές ικανότητες και την πνευματική συνείδηση.

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τους Ιχθύες: Νεφρίτης, Ακουαμαρίνα


http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου