Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η όραση των ζώων και η μεταφυσική ΤΑ ΜΑΤΙΑ - του Κουτουζή


   Αν δούμε τον    πλανήτη  Κρόνο,  εκ των άνω, με τους δακτυλίους  του  γύρω  -γύρω θα  παρατηρήσουμε  ότι μοιάζει  με  μάτι.     
 Μάτι                  Φωτογραφική μηχανή                 Κρόνος  =  μάτι

    Δακτυλίους, όμως, έχει και ο Ουρανός, άρα  μπορούμε να υποθέσουμε  ότι αυτοί είναι το πρότυπο για τα δύο  μάτια. Κατά περίεργη  σύμπτωση, όσα άτομα έχουν ζωδιακή σχέση με τον Κρόνο και τον Ουρανό, παρουσιάζουν ιδιαίτερο  ενδιαφέρον  για ότι έχει  σχέση με φακό: φωτογραφία, τηλεόραση  κλπ.

  Όμως δακτυλίους- λιγότερους- έχει και ο Ποσειδώνας. Είναι το τρίτο μάτι που ατόνησε; Που έγινε   ο αδένας επίφυση; Και που όπως  λέγεται υπήρχε  παλιά στα ζώα;

  Πάντως  έχουμε  δύο μάτια για να βλέπουμε στερεοσκοπικά.

  Είπαμε  ή θα πούμε πολλά για τα μάτια σε άλλα κεφάλαια ( ηλεκτρενέργεια, μάτιασμα κλπ).  Εδώ θα επισημάνουμε ότι το σχήμα του ματιού κάθε φυλής, αφήνει να  μπαίνει   σ αυτό το ανάλογο με την κατασκευή  του φως, ορατό και μη ορατό. Γιατί μπαίνει ένα μέρος από την πλευρά των υπεριωδών και ένα μέρος από την πλευρά των υπερύθρων.

  Ας δούμε  τι βλέπουν τα άλλα ζώα. Πολλά βλέπουν καλύτερα από τον άνθρωπο, ή άλλα χρώματα, δεν βλέπουν το ίδιο  κομμάτι του φάσματος:

Η γάτα βλέπει πολύ καλύτερα στο σκοτάδι  γιατί έχει περισσότερους φωτοδέκτες-ραβδία.

Οι μέλισσες δεν βλέπουν το κόκκινο, βλέπουν όμως το υπεριώδες. Ετσι μερικά άσπρα λουλούδια, που απορροφούν τις υπεριώδεις, τα βλέπουν γαλαζοπράσινα.

Τα ημερόβια πουλιά  βλέπουν πολύ καλά το κόκκινο  και το πορτοκαλί.

Οι σκύλοι τα βλέπουν όλα ασπρόμαυρα.

Τα ασπόνδυλα βλέπουν όλες τις υπεριώδεις.

Υδρόβια ζώα βλέπουν στα βραχέα.

Η πεταλίδα αναγνωρίζει  μόνο το φως ή το σκοτάδι.

Αναφέραμε τα παραπάνω ενδεικτικά για να τονίσουμε  ότι  τα ανθρώπινα γονίδια  που είναι εξέλιξη  των γονιδίων των πρωτόζωων, έχουν περάσει από όλα αυτά τα στάδια. Και ότι μπορεί να υπάρχουν λανθάνουσες «οπτικές δυνατότητες» του ανθρώπου  που μπορεί να βρίσκουν εφαρμογή στα φαντάσματα ή κάπου αλλού.

Επίσης τα πρόβατα με το τρίχωμά τους  αντιλαμβάνονται πότε θα βρέξει.

Αν κόψουμε τα μουστάκια μιας γάτας, αυτή θα χάσει την ισορροπία της, τον προσανατολισμό της.

Πηγή :  www.koutouzis.com


http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου