Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η Αϊν, η βασίλισσα των νεράιδων, μια Ιρλανδική θεότητα - Aine, the queen of the fairies, an Irish deity - there is a translator on the website - Aine, la regina delle fate, una divinità irlandese - c'è un traduttore sul sito - Айне, королева фей, ирландское божество - на сайте есть переводчик

[η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://stuffpoint.com/mythical-creatures/image/286178/beautiful-fairy-picture/ ]
Η Αϊν, η βασίλισσα των νεράιδων (Aine the queen of fairies), του Tuatha De Danann – νεραιδοΪππότη

  Η Αϊν είναι μια Ιρλανδική θεότητα της αγάπης, του πλούτου, της ευημερίας αλλά και της κυριαρχίας!
    Συχνά σχετίζεται με τον ήλιο και μερικές φορές εκπροσωπείται από μια κόκκινη φοράδα.
    Επίσης είναι θεά του έρωτα και της γονιμότητας και συχνά συνδέεται με την γεωργία.
  Η Αϊν συνδέεται με τον λόφο του Κρόνκαιναϊ όπου ήταν χώρος τελετών προς τιμήν της, όμως συνδέεται και με άλλα μέρη της Ιρλανδίας όπως το Ντόνεγκαλ, το Ντέρυ και το Λουθ.
  Στους μύθους συνδέεται με τον βασιλιά Αϊλίλ. Σε άλλες εκδοχές είναι θυγατέρα  ή γυναίκα του θεού της θάλασσας Μανανάαν ΜακΛιρ. Η γιορτή της Θερινής Νυχτός πραγματοποιούταν στο Λίμερικ, όπου την τιμούσαν ως βασίλισσα των νεράιδων, ενώ λέγεται πως είναι η πιο ισχυρή νεράιδα στο Ούλστερ!
  Λανθασμένα καμιά φορά συνδέεται με την θεά Ντάνου (Danu). Η Αϊν συνήθως λατρευόταν το καλοκαίρι!
Εκδοχές ιστοριών για την Αϊν
Λέγεται πως ήταν σύζυγος του Κόμη του Ντεσμόντ. Λόγο όμως κάποιων γελοιοτήτων των παιδιών του Κόμη, η Αϊν έφυγε και επέστρεψε στην χώρα των νεράιδων, ενώ ο Κόμης μεταμορφώθηκε σε άγρια χήνα.
Όπως έχουμε προαναφέρει, ένας άλλος μύθος θέλει την Αϊν να ναι γυναίκα του θεού της θάλασσας, Μανανάαν ΜακΛιρ. Φαίνεται όμως πως συχνά της άρεσε να χει θνητούς εραστές, γεγονός το οποίο οδήγησε στο να γεννηθούν πολλά παιδιά μισά άνθρωποι, μισά νεράιδες!
Το Θερινό Ηλιοστάσιο, περίοδος κατά την οποία τιμάται η Aϊν, σηματοδοτεί την μέρα όπου ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμα του! Η Aϊν γιορτάζεται από μια πομπή από αγρότες που μεταφέρουν πυρσούς και κυκλώνουν έναν λόφο αριστερόστροφα. Οι φωτιές καίνε μέχρι το επόμενο πρωί, με αποτέλεσμα να ευλογείται η γη και να εξασφαλίζεται η γονιμότητα μέχρι την επόμενη περίοδο!
Ο χρήστης Tuatha De Danann – νεραιδοΪππότης στην ιστοσελίδα Νεραϊδόκυκλος την 10-10-11
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/   - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου