Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η Ινδιάνικη αστρολογία την περίοδο των Ιχθείων, της Λίλιαν Σίμου / The Indian astrology during the Pisces period, Lilian Simu / L'astrologia indiana nell'era dei pesci, di Lillian Simou

Η Ινδιάνικη αστρολογία την περίοδο των Ιχθείων, της Λίλιαν Σίμου
Τοτέμ και Φεγγάρι του μήνα Αντιστοιχία με τους Ιχθείς

Μυστηριακή ατμόσφαιρα σε αναμονή της αλλαγής!
από την Μαίρη Τετζαλόγλου
Φεγγάρι των Μεγάλων Ανέμων (Πούμα)
19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου (Ιχθείς)
Τοτέμ: Πούμα – Πεντάνευρο – Τουρκουάζ
Χρώμα: Γαλαζοπράσινο
Στοιχειακή ομάδα: Βάτραχος
Τα άτομα του Πούμα που εκπροσωπούν το Φεγγάρι των Μεγάλων Ανέμων, έχουν γεννηθεί κάτω από το πνεύμα – φύλακα Βαμπούζ, της κατεύθυνσης του Βορά.
Η στοιχειακή ομάδα του βατράχου όπου ανήκουν, τους δίνει την δύναμη της ροής των συναισθημάτων και μέσα από τη ρευστότητα που τους διακρίνει, μπορούν να διοχετεύουν στο περιβάλλον τους συμπαντικές ενέργειες.
Η κατεύθυνση του βορά με τους καθαρούς ανέμους βοηθάει τα άτομα να στραφούν προς πιο πνευματικές αναζητήσεις.
Το γαλαζοπράσινο χρώμα περιέχει το γαλάζιο του ουρανού, χρώμα υψηλής δόνησης. Αναζητώντας την καθαρότητά του, μπορούν να οδηγηθούν σε ανώτερα πνευματικά πεδία. Το πράσινο μέσα στο γαλάζιο, συγκρατεί τα άτομα του τοτέμ σε γήινα πεδία, διατηρώντας έτσι ισορροπία. Η εναρμόνιση των δύο χρωμάτων βοηθάει τα άτομα να παραμένουν ήρεμα.
Το ορυκτό τους τοτέμ, το τουρκουάζ, πέτρα που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, κυρίως σε κοσμήματα και φυλακτά, θεωρείται ότι διαθέτει παράξενες δυνάμεις όπως και οι εκπρόσωποι αυτού του τοτέμ. Δεν διαθέτει λάμψη, μπορεί όμως να απορροφήσει αρνητικές ενέργειες και να προστατέψει. Λέγεται ότι αλλάζει χρώμα όταν τα συναισθήματα δεν είναι αγνά. Η αγνότητα των συναισθημάτων προστατεύει τα άτομα και αναπτύσσει τις πνευματικές τους ιδιότητες.
Τοτέμ τους στο φυτικό βασίλειο το Πεντάνευρο, φύεται σε όλα τα μέρη της γης και ενώ δεν είναι σπάνιο φυτό, δεν γνωρίζουν όλοι τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως αφέψημα (καθαρίζει το αίμα) ή στην μαγειρική, όσο και εξωτερικά για θεραπεία πληγών. Είναι καλά ριζωμένο στη γη για να δείχνει στους εκπροσώπους του, ότι η προσγείωση δείχνει τον δρόμο για την ανάταση και την θεραπεία.
Το πούμα, τοτέμ τους στο ζωικό βασίλειο, είναι η τέλεια γάτα που έχει πάψει να είναι γατάκι. Αναρριχάται στα υψηλότερα σημεία, εκεί που πνευματικά και οι ίδιοι θέλουν να φτάσουν. Είναι ζώα που οριοθετούν την περιοχή τους, όπως ακριβώς και οι εκπρόσωποι του, που έχουν ανάγκη χώρου για να μένουν μόνοι με τις σκέψεις τους. Είναι καλοί δρομείς, φυσικά ή μεταφορικά. Τα πούμα, όπως και τα άτομα του τοτέμ αυτού μπορεί να μένουν σιωπηλά, κυρίως με ότι νιώθουν, αφού έχουν την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τους καταλαβαίνουν. Το κυνήγι στρέφεται κυρίως σε πνευματικό επίπεδο.
Το μήνυμα της φύσεως μέσα από τα Φεγγάρια του μήνα
Φεγγάρι των Μεγάλων Ανέμων (Πούμα)
Με βλέμμα προς το ιδανικό και μέσο την εμπειρία που ως τώρα έχουμε αποκομίσει, στόχος πρέπει να είναι η θεραπεία των πληγών. Πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας ότι μας φρενάρει συναισθηματικά και να βρούμε τον τρόπο να δώσουμε στους άλλους να αντιληφθούν την ευρύτητα των συναισθημάτων μας.
Πνευματική προετοιμασία για αλλαγή, που στην υλοποίησή της τους επόμενους μήνες, θα ανοίξει το δρόμο να απολαύσουμε την καθαρότητα του γαλάζιου της ψυχής.
Βιβλιογραφία:
ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ «Ο Μαγικός Τροχός» των Αρκούδα του Ήλιου και Βαμπούν, των εκδόσεων ΚΟΝΙΔΑΡΗ
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου