Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Λεξικό μαγείας, ο Αμέθυστος ο λίθος της Αφροδίτης


Από την ομάδα των χαλάζιων ο αμέθυστος είναι η πολυτιμότερη πέτρα. Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική και σημαίνει «αυτός που δεν μεθά». Ο αμέθυστος θεωρούνταν φυλαχτό κατά της μέθης.

Οι αποχρώσεις του ποικίλλουν από βιολετί σε απαλό λιλά μέχρι μοβ. Παρατηρημένη από διαφορετικές κατευθύνσεις, η πέτρα μας δίνει διαφορετικές αποχρώσεις.

Στον πρώτο αιώνα, ο Πλίνιος έγραψε ότι ο Αμέθυστος ονομάστηκε έτσι για το χρώμα του που είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του κρασιού. Κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους, δημιουργούσαν κιτρίνη θερμαίνοντας αμέθυστο.

Οι πρώτοι Έλληνες θεώρησαν ότι ο αμέθυστος προστάτευε από τη μέθη κατά την κατανάλωση του οινοπνεύματος. Στους αρχαίους πολιτισμούς, τα φυλαχτά από αμέθυστο φορέθηκαν ως αντίδοτα ενάντια στο δηλητήριο, στα μάγια, ως προστασία στη μάχη. Το μοβ χρώμα είναι το χρώμα που συμβολίζει ανώτερα επίπεδα και την υπέρτατη σοφία και έτσι χρησιμοποιούσαν τον αμέθυστο για την όξυνση του πνεύματος και της διορατικότητας.

Ο αμέθυστος λέγεται ότι φέρνει ηρεμία και ισορροπία για να ενισχύσει τη δυνατότητα κάποιου να αφομοιώσει τις νέες ιδέες και να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της περισυλλογής. Είναι χρήσιμος για τη σωστή λειτουργίας της καρδιάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στην αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος.

Ο αμέθυστος συνδέεται με την αυξημένη ευγένεια, την πνευματική εγρήγορση, τον διαλογισμό, την ισορροπία, τις ψυχολογικές ιδιότητες, την εσωτερική γαλήνη, τη θεραπεία και τη θετική μεταμόρφωση. Ο λίθος αυτός φέρνει την κατανόηση του θανάτου και της αναγέννησης και ανακουφίζει από το άγχος.

Ο αμέθυστος είναι ο δάσκαλος για κάθε είδους πνευματικά, μυστικιστικά και ψυχολογικά πράγματα. Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό και το πνεύμα.

Ο λίθος της Αφροδίτης.

Ρητορεία, Προφητεία, Προστασία, Διαλογισμός, Εξαγνισμός, Αναγέννηση, Ψυχικές δυνάμεις. Διατηρεί τη συζυγική πίστη, αυξάνει την πνευματική συνειδητοποίηση, ηρεμεί και κατευνάζει, έχει την ικανότητα να μεταλλάσσει την αρνητική ενέργεια σε θετική, βοηθά στην καταπολέμηση του αλκοολισμού, πολύ αποτελεσματικός σαν θεραπευτικός λίθος κυρίως για ασθένειες του πνεύμονα και του ήπατος και ενδυναμώνει την καρδιά. Τοποθετείται στο μέτωπο για να καταπολεμήσει πονοκέφαλο και ημικρανίες. Φοριέται κοντά στην καρδιά. Χρησιμοποιείται επίσης για το ξύπνημα του μυαλού και του πνεύματος, της γνώσης, του καθαρισμού και της διαύγειας.



Πηγή : http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/1065/%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82    

 http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου