Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αστρολογία και θρησκεία - ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΟΥ


Ακόμη μια φορά μου χάκαραν το νέο προφίλ του ΦΒ Όμηρος Ερμείδης, το αρχικό τον Δεκέμβριο και έκτοτε άλλα 4 με τελευταίο αυτό που λειτούργησε από Παρασκευή 12 Μαΐου έως Σαββάτο βράδυ 13 Μαΐου, πρόκειται περί Κακίας και Αλητείας άνευ προηγουμένου, διότι μέσω Φβ προωθώ την ιστοσελίδα μου και από τις διαφημίσεις της προσπαθώ να πάρω χρήματα. Ως άνεργος και έχοντας ακόμη 5 χρόνια δια συνταξιοδότηση. Το άτομο που εμπλέκεται είναι φίλος- η του ΦΒ, γι’ αυτό προσέχετε ποιούς έχετε φίλους – ες !!


Τοιχογραφία του 18ου αιώνα από τη μονή της Μεγίστης Λαύρας όπου στο πάνω μέρος φαίνονται τα ζώδια του Ταύρου και των Διδύμων. Φυσικά στο υπόλοιπο του τρούλλου υπάρχει και το υπόλοιπο ζωδιακό.
Αστρολογία και Θρησκεία

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε κάποια αποσπάσματα από την Βίβλο η οποία είναι και οδηγός Αστρολογίας.
Όπως οι Ψαλμοί στο 19 – στίχοι 1-4
1. Οι Ουρανοί διηγούνται την δόξαν του θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργο των χειρών του.
2. Η ημέρα δίδει λόγον εις την ημέραν, και η νυξ αναγγέλλει γνώσιν εις την νύκτα.
3. Δεν είναι λαλιά, ουδέ γλώσσα, όπου δεν ακούεται η φωνή των.
4. Ο φθόγγος αυτών εξήλθεν εις όλην την γην, και τα λόγια των έως εις τα άκρα της οικουμένης.
Εις αυτούς έβαλε σκηνήν δια τον Ήλιον.
Μετάφραση :
1. Οι Ουρανοί διηγούνται την δόξα του Θεού όπου το στερέωμα αναγγέλλει το έργου του, αυτό που έκαμε με τα ίδια του τα χέρια.
2. Η ημέρα μας αναφέρει τι γίνεται στην διάρκεια της ημέρας, και η νύκτα αναγγέλλει την γνώση της νύκτας (γιατί το βράδυ είναι ορατά τα αστέρια στον ουρανό και η θέση τους μας δίνει πάντα κάτι).
3. Δεν είναι λαλιά, ούτε γλώσσα όπου ακούγεται η φωνή των.
4. Αυτός ο ήχος εξήλθε σε όλη την γη και τα λόγια του σε όλη την Οικουμένη.
Σε αυτούς έβαλε σκηνή για τον Ήλιο (γιατί μόνο όταν είσαι μέσα σε ένα θόλο χωρίς το φως του Ηλίου μπορείς να διαβάσεις τα λόγια του ουρανού).
Στους Κριτές
- Κεφάλαιο ε΄ - στίχοι 19- 20
19. Οι βασιλείς ήλθαν, επολέμησαν τότε οι βασιλείς Χαναάν επολέμησαν εις Θαανάχ πλησίον των υδάτων του Μεγιδδώ λάφυρον όμως αργυρίου δεν έλαβον.
20.Από τον ουρανόν επολέμησαν οι αστέρες, από τον δρόμον των επολέμησαν εναντίον του Σισάρα.
Μετάφραση
19. Οι βασιλείς ήλθαν και πολέμησαν τότε οι βασιλείς της Χαναάν στο Θαανάχ κοντά στα νερά του Μεγιδδώ, αργυρά λάφυρα όμως δεν έλαβαν.
20. Από τον ουρανό πολέμησαν οι αστέρες (και από ότι ξέρουμε τα αστέρια «πολέμησαν», και από το δρόμο των αστέρων πολέμησαν εναντίον του Σισάρα (ο μόνος τρόπος να «πολεμήσουν» τα αστέρια είναι να σου πουν τι θα κάνεις, δηλαδή να ακολουθήσεις αυτό που δείχνουν).
Είναι άπειρα τα σημεία που αναφέρει η Βίβλος για τον δρόμο των άστρων, την Αστρολογία. Διαβάστε την θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα.
[Απόσπασμα από το ημερολόγιο της Σελήνης - ημερολόγιο-βιβλίο 1999-2010 του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη]. http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου