Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η νεράϊδα των δοντιών προέρχεται από το δυτικό και ιδιαιτέρως από τον αγγλοσαξωνικό πολιτισμό ! / The tooth fairy comes from the West and especially from the Anglo-Saxon culture!

 
Η νεράϊδα των δοντιών προέρχεται από το δυτικό και ιδιαιτέρως από τον αγγλοσαξονικό πολιτισμό. 
  Εμπίπτει στην ίδια κατηγορία δημοφιλών μυθολογικών χαρακτήρων μαζί με τον Santa Claus και τον Easter Bunny. 

  Ο χαρακτήρας της πιθανόν αναδύθηκε από μία μετεξέλιξη ενός γαλλικού παραμυθιού του 18ου αιώνα με τίτλο "Το μικρό καλό ποντίκι" που εξιστορούσε το πως ένα μικρό ποντίκι μεταμορφώθηκε σε μία νεράιδα και βοήθησε την καλή βασίλισσα να νικήσει τον κακό βασιλιά. 
  Η νεράϊδα, αφού κρύφτηκε κάτω από το καπέλο του βασιλιά, άρχισε να τον βασανίζει με διάφορους τρόπους και στο τέλος κατάφερε να τον εξουδετερώσει αφού προηγουμένως μπόρεσε να του αφαιρέσει ένα προς ένα τα δόντια του. 
  Τα δόντια τα συναντούμε σε πολλούς πολιτισμούς συνδεδεμένα με διάφορες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, ως σύμβολο δύναμης ή μέσον άσκησης μαγικής επιρροής. Υπάρχει ένα πολύ καλό παιδικό βιβλίο με τίτλο "Throw your tooth on the roof" του Selby Beeler ( Houghton Mifflin, 1998), στο οποίο παρουσιάζονται παραδόσεις σχετικές με τα δόντια από διάφορους λαούς. 
  Ειδικά η αντικατάσταση των παιδικών δοντιών, σε πολλούς λαούς, συνδέεται με διάφορες μικρές ιεροτελεστίες. 
  Στη χώρα μας λέγεται πως όταν βγαίνει ένα νεογιλό δόντι, θα πρέπει να το πετάξουμε στη σκεπή του σπιτιού και να κάνουμε μία ευχή ή ότι αυτή μας η ενέργεια αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη ανατολή του μόνιμου δοντιού που θα το αντικαταστήσει. 
πηγη: odontiatriki.gr
από το μέλος του νεραϊδόκυκλου melita


Πηγή : http://www.neraidokiklos.gr/forum/showthread.php?t=725
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου