Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

9 Αυγούστου 1390, δύο γυναίκες, η Margot de la Barre και η Marion la Droiturière καίγονται στην πυρά ως Μάγισσες !!! μετάφραση Όμηρου Ερμείδη - Il 9 agosto 1390, due donne, Margot de la Barre e Marion la Droiturière, sono bruciate nel fuoco come streghe !!! traduzione di Omero Ermeidis


Στις 9 Αυγούστου, 1390, δύο γυναίκες, η Margot de la Barre και η Marion la Droiturière, καταδικάστηκαν από τους δικαστές του Châtelet στο Παρίσι, με την διαπόμπευση και στη συνέχεια να καούν στην πυρά.

  Την περίπτωσή τους, προσεκτικά καταγραφεί στο Registre du Châtelet του Παρισιού από τον συμβολαιογράφο Aleaume Cachemarée, ο οποίος προσφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής στην στάση απέναντι μαγεία που συνέβη ενώ ο Μεσαίωνας πλησίαζε στο τέλος του.
  Οι Μάγοι, άνδρες όσο και οι γυναίκες μάγισσες ήτο από καιρό ένα παραδοσιακό κομμάτι του κοινωνικού ιστού των κοινοτήτων τους, της εποχής.
Όπου ήσαν πάντα στους στόχους του δικαστικού συστήματος.
Οι έξυπνες γυναίκες οι ειδικευμένες στην μαντεία, στα μαγικά φίλτρα αγάπης και τις χρήσεις των βοτάνων, όλες αυτές τις γυναίκες ήταν τώρα που τις μετέφεραν στο θάλαμο βασανιστηρίων, όπου αφού τις είχαν βασανίζαν να ομολογήσουν ότι «ήσαν κάτω από την υποταγή του διαβόλου» και
Είχαν συμμετοχή σε μια γιορτή του κακού η οποία ήτο γνωστή ως Σάββατο των μαγισσών ».
  Σύμφωνα με την εκκλησιαστική καταδίκη η πρώην αποδεκτή μορφή του μάγου τώρα πλέον είχε μετατραπεί σε μια δαιμονική φιγούρα του Σατανά!!
  Στην περίπτωση της Margot de la Barre και Marion la Droiturière, οι δύο γυναίκες για πρώτη φορά ανακρίθηκε στο τέλος του Ιουλίου 1390.


Η κατηγορία εναντίον τους ήταν ότι χύτευσαν ένα ξόρκι για τον Ainselin, ο οποίος ήτο ο πρώην εραστή της Marion, και η σύζυγός του Agnesot.
  Για να ανακτήσει τον εραστή της, η Marion είχε ενημερωθεί από έναν φίλο για να μοιραστούν ένα ποτό με τον Ainselin, κατασκευασμένο από λίγες σταγόνες αίμα της περιόδου της το οποίο ήτο αναμιγνυόμενο με κόκκινο κρασί,  από την Margot de la Barre η οποία είχε αποκτήσει δύο συνταγές, η πρώτη με βάση τα βότανα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της μαγικής νύχτα του Αγίου Ιωάννη, η οποία επρόκειτο να προκαλέσει ανικανότητα στους Ainselin με τη σύζυγό του.
  Η δεύτερη, που προορίζονται να διεγείρουν την επιθυμία του για την Marion, όπου εμπλέκονται στο ψήσιμο των όρχεων ενός λευκού κόκκορα, και η λείανση τους σε σκόνη, και τη σκόνη αυτή  την τοποθέτησαν σε μια θέση στο μαξιλάρι του Ainselin για εννέα ημέρες πριν από την ανάμειξή του στο φαγητό και το κρασί του.
Από μόνα τους, τα εν λόγω αδικήματα, τα οποία ομολόγησε με τον κατηγορούμενο στην πρώτη ανάκριση τους, δεν αξίζουν την ποινή του θανάτου.
  Αλλά μετά από συνεδρίες στον θάλαμο βασανιστηρίων, η απάρνηση τους προς τον Χριστό και οι επικλήσεις του προς τον Διάβολο, ομολογία κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων, είναι εγκλήματα με δικαίωμα εξαγοράς, αν ομολογήσει. Αν όμως η ομολογία γίνει κατά τα βασανιστήρια εξακολουθεί να υπάρχει η θανατική ποινή.
Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Οκτωβρίου του 1390, δύο άλλες γυναίκες, που είναι γνωστές ως ειδικευμένοι στη μαντεία και την μαγεία τέχνη, ομοίως έπεσαν θύματα του δικαστικού συστήματος.
  Η Jehenne de Brigue, που περιγράφεται ως μάντης, που ειδικεύεται στην ανάκτηση των χαμένων αντικειμένων, ένα αρκετά αξιοσέβαστο επάγγελμα κατά τον Μεσαίωνα.
  Περίπου έξι χρόνια νωρίτερα, είχε προσεγγιστεί από τον ιερέα της από ένα γειτονικό χωριό ζητώντας της ενισχύσεις στην ανάκτηση ενός χρηματικού ποσού και ενός ασημένιου σταυρού που είχε κλαπεί από την εκκλησία του.
  Δεν ήταν ασυνήθιστο για ένα εφημέριος του χρόνου να μοιραστούν τις πεποιθήσεις τους ενορίτες του »σε τέτοιου είδους δώρα της γυναίκας, καθώς και μια βαθύτερη κατανόηση της κοινωνικής λειτουργίας της.
  Οι ιερείς οι ίδιοι ενώ ήσαν οι μεσολαβητές του υπερφυσικού, με άτομα με προικισμένες δυνάμεις θεραπείας και εξορκισμού κακών πνευμάτων,
Όπου τελικά αφενός βοηθούσαν αφετέρου εύκολα τους υπέτασσαν σε κατηγορίες για άσκηση μαγείας.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου