Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Σκορπιού της Λίλιαν Σίμου - The Indian astrology for his period Sculptor Lilian Simou - There is a translator on the website - L'astrologia indiana per il suo periodo Scultore Lilian Simou - C'è un traduttore sul sito web - Индийская астрология за его период Скульптор Лилиан Симоу - На сайте есть переводчик



Τοτέμ και Φεγγάρι του μήνα: Αντιστοιχία με τον Σκορπιό της Λίλιαν Σίμου
Φεγγάρι της Παγωνιάς (Φίδι)
Από 24 Οκτωβρίου ως 21 Νοεμβρίου

Η αλλαγή στη Φύση είχε μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο για τους Ινδιάνους της Β. Αμερικής. Συμπεριέλαβαν στην αστρολογία τους την αφύπνιση και την ανθοφορία, δίνοντας μία όμορφη πινελιά στην καθημερινότητά τους και προσπαθώντας να εναρμονιστούν με το ξύπνημα των αισθήσεων.
Ας δούμε τι λέει η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Σκορπιού
Τοτέμ: Φίδι – αγιάγκαθο – χαλκός και μαλαχίτης
Χρώμα: πορτοκαλί της φθινοπωρινής γης
Στοιχειακή ομάδα: Βατράχου
Τα άτομα στο συγκεκριμένο φεγγάρι είναι απαραίτητο να παγώνουν σκόπιμα την ενέργειά τους για λίγο, μέχρις ότου αισθανθούν αρκετά αγνά προκειμένου να ασχοληθούν μαζί της. 
Το ορυκτό τους, ο χαλκός, βρίσκεται από την αρχαιότητα σε χρήση, είτε σε εργαλεία, είτε σε διακοσμητικά είδη. Μεταδίδει τον ηλεκτρισμό καλύτερα από όλα τα άλλα ορυκτά και γι αυτό χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης αναγκάζει την θερμότητα να απλωθεί γρήγορα. Είναι αγωγός τύπων ενέργειας. Ως μέταλλο χρησιμοποιήθηκε μαζί με κρυστάλλους που είχαν δύναμη να συγκεντρώνουν ενέργειες.
Ο μαλαχίτης, πολύτιμη πέτρα για τα άτομα του Φιδιού, είναι ανθρακούχος χαλκός. Το φωτεινό του πράσινο χρώμα και η στιλπνή του επιφάνεια, τον κάνουν ξεχωριστό. Αυξάνει την ευαισθησία του ανθρώπου προς τους πνευματικούς δρόμους. Εντείνει την δεκτικότητα σε όλες τις μορφές ενέργειες και ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις.
Τα άτομα του Φιδιού έχουν την δυνατότητα να επιφέρουν αλλαγές στα θέματά τους, αν και δεν είναι εύπλαστα, μεταλλάσσονται και παίρνουν τη μορφή που θέλουν. Βοηθούν στον εξαγνισμό του πνεύματος και η χρήση τους είναι σημαντική, αν τα άτομα αυτά είναι θεραπευτές. Απομακρύνουν την ακαμψία και την αδυναμία από εκείνους που σχετίζονται.
Απλώνουν την θερμότητα σαν αγωγοί και δημιουργούν μία αίσθηση και ένθερμη παρακίνηση σε εκείνους που τους περιβάλλουν. Συλλαμβάνουν τις δονήσεις και έχουν οξύτατο ένστικτο. Χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους αυτές, πείθουν, επηρεάζουν, το περιβάλλον τους.
Το χρώμα είναι το πορτοκαλί  της φθινοπωρινής γης και της δύσης του Ήλιου. Συμβολίζει τη ζωτικότητα, την διανόηση, την ικανότητα της απορρόφησης της γνώσης μέσα από εμπειρία ή μελέτη. Η κατανόηση της πνευματικότητας, του ψυχισμού και της φυσικής ζωής, είναι η ολιστική τους θεώρηση. Έχουν οξυδέρκεια και εφαρμόζουν τα μαθήματα ζωής που εισπράττουν. Έχουν έντονο αυτοέλεγχο και είναι φιλόδοξα και περήφανα.
Το φυτό του Φεγγαριού της Παγωνιάς, είναι το αγιάγκαθο, ένα αγκαθωτό φυτό που φύεται στις πόλεις και στην εξοχή. Το ύψος του είναι από 90 εκατοστά ως τα 3 μέτρα. Η ρίζα του είναι κάθετη και μοιάζει με καρότο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φαγωθεί και η ρίζα και ο βλαστός, ωμός ή μαγειρεμένος. Όλα του τα μέρη είναι πλούσια σε μέταλλα.
Παραδοσιακά οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούν το αγιάγκαθο για τα προβλήματα του στομάχου και της πέψης. Επίσης χρησίμευε σε θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για να ρίξουν τον πυρετό. Ενδυνάμωνε τα εσωτερικά όργανα και απάλυνε τους πόνους. Μερικά είδη του φυτού ονομάζονται ευλογημένα λόγω των ευεργεσιών που προσφέρει.
Αναπτύσσονται σαν άτομα πολύ, με βαθιές ρίζες γνώσης, και ενώ μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο γύρω τους, χάνουν την ευκαιρία κάποιες φορές και σκεπάζονται σαν το φυτό, με αγκάθια. Είναι εύθικτα και αισθάνονται εύκολα πως απειλούνται, γι αυτό αμύνονται.
Προβλήματα ψυχολογικά μπορεί να προκαλέσουν νευρώσεις, θλίψη ή και κατάθλιψη.
Το ζώο τοτέμ, το Φίδι, είναι ένα αρχαίο, μυστηριώδες, συκοφαντημένο και παρεξηγημένο μέλος των σπονδυλωτών. Το φίδι ή δράκος, είναι ένα ερπετό δίχως άκρα, με προεξέχοντα σαγόνια, και απειλητικά δόντια… Η διχαλωτή γλώσσα του, το βοηθά για αίσθηση γεύσης και αφής. Είναι γνωστό πως είναι σαρκοφάγα και χωνεύουν πολύ αργά την τροφή τους.
Προσαρμόζονται εύκολα στο περιβάλλον και είναι ευαίσθητα στην αφή και τους κραδασμούς, ως ένα βαθμό επειδή είναι ψυχρόαιμα και βασίζονται στο περιβάλλον τους για την αναγκαία θερμότητα. Αλλάζουν χρώμα. Παρά την ψυχρόαιμη φύση τους, είναι πολύ θερμά στο φλερτ.
Στην Ευρώπη έχουν μία αρνητική παράδοση στην μυθοπλασία και στην αλληγορία τους. Αυτό διαφέρει όμως αισθητά σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην Ανατολή και στους περισσότερους πολιτισμούς των Ινδιάνων.
Όπως το τοτέμ τους, τα άτομα της Παγωνιάς και του Φιδιού, έχουν την τάση να είναι μυστηριώδη, μυστικοπαθή, με υπομονή και δυνατά διαπεραστικά μάτια.
Είναι ευπροσάρμοστα και αποβάλλουν το παλιό δέρμα των ιδεών, συναισθημάτων, περιβάλλοντος για μία νέα φάση ζωής. Η αλλαγή δεν έρχεται συνήθως εύκολα όμως. Στις σχέσεις τους είναι γεμάτα πάθος κι έχουν έντονο ερωτισμό. Γοητεύουν και μαγνητίζουν.
Είναι σχετικά σκληροί ως προς τα παιδιά τους. Είναι σαν σύμβολα, αγγελιοφόροι, και μεταφέρουν μηνύματα.
Τα άτομα του Φιδιού, σε δύσκολες καταστάσεις είναι σαν τα ακανθώδη μέρη του φυτού τους, ξεροκέφαλα, επικριτικά, ζηλιάρικα, υποκριτικά και έχουν έντονους θυμούς.  Πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να μεταλλάξουν ό,τι τους ενοχλεί, χωρίς εκρήξεις.
Το μήνυμα της φύσης μέσα από το Φεγγάρι του μήνα
Είναι σημαντικό να είμαστε συμβατοί με τη Φύση, εναρμονισμένοι και να αναζητάμε την ισορροπία μας. Σημασία έχει να μπορούμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές του περιβάλλοντος και να εναρμονιστούμε.
Σημαντικά μας προσόντα θα είναι η υπομονή, ο σεβασμός, η αντοχή, η φιλοδοξία και η δύναμη. Μπορεί να κάνουμε μία πράξη που θα χαρακτηριστεί ηρωική, προκειμένου να βοηθήσουμε εκείνους που θεωρούμε σαν αδέλφια.
Μεταμορφώνοντας την ύπαρξή μας, εξελισσόμαστε, πετώντας πίσω ό,τι έχει φθαρεί, ιδέες, σχέσεις, στόχους.
Οι αξίες μας πρέπει να είναι σταθερές και να αποκτήσουμε σοφία από τις εμπειρίες των δυσκολιών που έχουμε αντιμετωπίσει ως σήμερα.

Βιβλιογραφία:
ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ «Ο Μαγικός Τροχός» των Αρκούδα του Ήλιου και Βαμπούν, των εκδόσεων ΚΟΝΙΔΑΡΗ
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.18.1
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου