Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Τοξότη, της Λίλιαν Σίμου – L'astrologia indiana per il periodo del Sagittario, Lilian Simou



Η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Τοξότη, της Λίλιαν Σίμου
Τοτέμ και Φεγγάρι του μήνα: Αντιστοιχία με τον Τοξότη της  Λίλιαν Σίμου 

Το μήνυμα της φύσης για μας!
Από την Λίλιαν Σίμου
Φεγγάρι των Μακριών Πάγων (Άλκη)
Από 22 Νοεμβρίου ως 21 Δεκεμβρίου
Η αλλαγή στη Φύση είχε μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο για τους Ινδιάνους της Β. Αμερικής. Συμπεριέλαβαν στην αστρολογία τους την αφύπνιση και την ανθοφορία, δίνοντας μία όμορφη πινελιά στην καθημερινότητά τους και προσπαθώντας να εναρμονιστούν με το ξύπνημα των αισθήσεων.
Ας δούμε τι λέει η Ινδιάνικη αστρολογία για την περίοδο του Τοξότη
Τοτέμ: Άλκη – ερυθρελάτη – οψιψιανός
Χρώμα: μαύρο
Στοιχειακή ομάδα: Πουλί του Κεραυνού της βροχής
Τα άτομα στο συγκεκριμένο φεγγάρι αγαπούν τα ταξίδια και τις εναλλαγές, ενώ επιδιώκουν τη γνώση και την ενδοσκόπηση.
Το ορυκτό τους, ο οψιδιανός, είναι ένα ηφαιστειογενές ορυκτό. Είναι γρανιτικό μάγμα που κρυώνει γρήγορα μετά την ροή στο έδαφος. Μερικές φορές μπορεί να βρεθούν βουνά από αυτό. Τα μικρά κομμάτια που αποσπώνται εύκολα, λέγονται «δάκρυα των Απάτσι».
Είναι συνήθως μαύρος και γυαλιστερός και έχει κοφτερές άκρες. Οι Μάγια και οι Αζτέκοι έκαναν καθρέφτες με την γυαλιστερή του επιφάνεια, όπως και κοσμήματα. Σκάλισαν επίσης αγάλματα και διακοσμητικά αντικείμενα. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς είναι ένας πολύ σκληρός λίθος. Επίσης οι λόγχες από τα βέλη και οι μύτες από τα ακόντιά τους ήταν από οψιδιανό γιατί ήταν πολύ κοφτερές.
Επειδή προέρχεται από το στήθος της Μητέρας Γης, θεωρείται πως έχει μεγάλη ενέργεια, διδάσκοντας τους ανθρώπους να ενώνονται με την γήινη ενέργεια και να την χρησιμοποιούν μέσα τους. Αντανακλά τις σκέψεις όποιου τον φοράει και τον βοηθά στη διόραση.  Χρησιμοποιείται από κρυσταλλοσκόπους. Επίσης του αποδίδεται αποτρεπτική δύναμη για αρνητική ενέργεια.
Τα άτομα της Άλκης είναι στιλπνά και διάφανα παράλληλα. Έχουν εσωτερική λάμψη που φωτίζουν την ύπαρξή τους. Έχουν επίσης να την ικανότητα να επιτρέπουν να βλέπουμε την ύπαρξή τους όσο θέλουν . Υπάρχει πάντα ένα βάθος που δεν προσδιορίζεται. Περπατούν στην «κόψη του ξυραφιού» στη ζωή τους και η φύση τους είναι δυαδική.
Τα άτομα αυτά όταν είναι καθαρά τα ίδια, αποτελούν καλούς καθρέφτες για τους άλλους. Έχουν –αν εξελιχθούν- ικανότητα διόρασης και μεταβίβασης σκέψης. Θα προστατεύουν εκείνους που είναι σε κίνδυνο, καθώς τον αντιλαμβάνονται.
Η ερυθρελάτη, το φυτό τοτέμ, είναι το μεγαλόπρεπο μέλος των κωνοφόρων. Φθάνει τα δώδεκα μέτρα και το χρώμα του είναι καφέ και μαύρο. Τα κλαδιά γερτά συχνά και το ξύλο μαλακό αλλά γερό, χωρίς ρόζους. Οι κορυφές είναι αρωματικές και γίνονται ένα ευωδιαστό ρόφημα. Έχουν περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Το κόμμι χρησιμοποιείται σε θεραπείες κυρίως ως αντισηπτικό και μαλακτικό για λαιμό και στήθος, αλλά και καθαρισμό τραυμάτων.
Τα άτομα της Άλκης έχουν μεγαλοπρεπή συμπεριφορά, αλλά πρέπει να έχουν ισορροπία κι αρμονία, σε όλα τα χαρίσματά τους. Είναι μαλακά και δυνατά ταυτόχρονα. Έχουν εσωτερική δύναμη και οδηγούν άλλους προς την σωστή κατεύθυνση. Η παρουσία τους είναι χαλαρωτική και θεραπευτική για το περιβάλλον τους. Επίσης έχουν ανάγκη για δικαιοσύνη με ένα έμφυτο τρόπο. Η διαίσθησή τους, τους κάνει ανθρώπους με κατανόηση στα αισθήματα ή τις ανάγκες των άλλων.
Αγαπούν να διδάσκουν και να εξηγούν σε άλλους. Τους χρειάζεται ενδοσκόπηση και αναζητούν την ιδέα μέσα από τις πολλές σκέψεις. Η φλόγα τους είναι μέτρια, αλλά δεν σβήνει.
Το χρώμα είναι το μαύρο της νύχτας που πέφτει πάνω στη γη. Το μισοσκόταδο, όταν τα πράγματα φαίνονται άμορφα και οι δραστηριότητες της ημέρας υποχωρούν αφήνοντας χώρο στην ενδοσκόπηση της νύχτας. Από το άμορφο μπορεί να προκύψει κάθε μορφή. Η διαίσθηση και η εσωτερική γνώση, προβάλλονται μέσα από το σκοτάδι.
Για τους Ινδιάνους της Β. Αμερικής, το μαύρο χρώμα είναι ιερό, γιατί συμβολίζει τη δύναμη και είναι χρώμα μάθησης, όχι αρνητικότητας.
Το ζώο τοτέμ, η Άλκη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελάφια  και πολύ όμορφο. Τα κέρατά του μοιάζουν με κλαδιά δέντρου και πέφτουν κάθε χρόνο. Το βάρος φθάνει τα 350 κιλά και το ύψος το ενάμιση μέτρο, ενώ το μήκος τα τρία μέτρα.
Αυτό το ογκώδες ελάφι, ζει στα δάση και ανεβαίνει σε ψηλές περιοχές τα καλοκαίρια. Συνήθως ζει σε ομάδες του ιδίου φύλου. Όταν το χιόνι είναι παχύ, συχνά διακρίνονται τα ίχνη ενός κοπαδιού άλκης που όμως μοιάζουν σαν να είναι ενός ζώου. Περπατούν προσεκτικά στα ίχνη του πρώτου ζώου. Τρέχει εξαιρετικά γρήγορα και πηδά πολύ ψηλά.
Η άλκη έχει λίγους φυσικούς εχθρούς. Αλλά σημαντικός της εχθρός αποτελεί ο άνθρωπος.
Την περίοδος του ζευγαρώματος, βγάζει ήχους σαν τρομπέτα και σφύριγμα. Τα μωρά γεννιούνται χωρίς μυρωδιά για να έχουν μεγαλύτερη προστασία και προστατεύονται ιδιαίτερα από τη μητέρα.
Τα άτομα της Άλκης, είναι υπερήφανα, ειλικρινή, με ένα αέρα μεγαλείου. Διορατικά και ενδοσκοπικά, διαβάζουν, μελετούν, κατανοούν. Προσελκύουν μαθητές και μοιράζονται γενναιόδωρα τις γνώσεις τους. Είναι χωρίς ανοχή προς την αδικία. Ενίστανται έντονα αν είναι καλλιεργημένα, ή δημιουργούν φασαρία αν δεν έχουν παιδεία.
Τους αρέσουν η Φύση και τα ψηλά μέρη.  Ο νους τους ανοίγει ορίζοντες και πλανάται… Η διαίσθηση τους ταξιδεύει.  Με τα πνευματικά τους χαρίσματα διδάσκουν και καθοδηγούν. Μερικές φορές αποσύρονται,  προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα δικά τους πνευματικά ταξίδια.
Φοβούνται να ανοιχτούν στις σχέσεις αν και φαίνονται προσιτά και αισιόδοξα. Δεν είναι επιρρεπή στις γρήγορες αλλαγές συναισθημάτων. Δεν εκδηλώνουν επίσης εύκολα τη δυσαρέσκειά τους. Είναι θορυβώδη και μαχητικά, αν χρειαστεί, ενώ οι άντρες είναι ανταγωνιστικοί.  Οι γυναίκες γίνονται πολύ καλές μητέρες. Σαν παιδιά είναι ήρεμα και απορροφούν τη γνώση. Ίσως κάποιες φορές φανούν ήπια και διστακτικά, αλλά έχουν εκρήξεις θυμού.
Το μήνυμα της φύσης μέσα από το Φεγγάρι του μήνα
Σημαντικό μήνυμα κομίζει το Φεγγάρι των Μακριών Πάγων, πως χρειάζεται η μερική απόσυρση κατά διαστήματα, προκειμένου να κατανοήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό και τα εσωτερικά σας χαρίσματα.  Η ικανότητά σας για σοφία, θα αναδυθεί μέσα από μαθήματα σοφίας και κατανόησης.
Αποφύγετε την ακαμψία στις ιδέες ή στο σώμα.
Χαλαρώστε και αναζητήστε την ισορροπία εντός και στο περιβάλλον σας.
Η αγάπη είναι θεμέλιο για σας, αλλά και ο ενθουσιασμός για κάθε έργο που αναπτύσσετε και φροντίζετε σαν «παιδί σας».
Έχετε την δύναμη της θεραπείας και την ικανότητα να διασκεδάζετε, κάτι που χαλαρώνει την ένταση ή τα προβλήματα.
Αναζητήστε τη γνώση, την χαρά, την δύναμη που κρύβετε και πιστέψτε στα ταλέντα σας!

Βιβλιογραφία:
ΙΝΔΙΑΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ «Ο Μαγικός Τροχός» των Αρκούδα του Ήλιου και Βαμπούν, των εκδόσεων ΚΟΝΙΔΑΡΗ
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου