Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο πιο τρομακτικός μάγος του Εδιμβούργου, Σκοτία - The most frightening magician of Edinburgh, Scotland - El mago más aterrador de Edimburgo, Escocia - Il mago più spaventoso di Edimburgo, in Scozia




Ο πιο τρομακτικός μάγος του Εδιμβούργου

Αν ποτέ κανείς βρεθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και περπατήσει στα δρομάκια του, η ιστορία της πόλης γίνεται σχεδόν απτή. Μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης έχει ένα παρελθόν που συχνά είναι σκοτεινό. Μια από τις πιο περίεργες ιστορίες στην ιστορία της είναι οι ομολογίες, η δίκη και η εκτέλεση του Major Thomas Weir.
Ο Weir ήταν ένας αφοσιωμένος Πρεσβυτεριανός, ένας πρώην στρατιώτης και ένας σεβαστός πολίτης. Αλλά το 1670, ενώ παρακολουθούσε μια λειτουργία, ομολόγησε ότι ήταν μάγος. Η εξομολόγηση του ήρθε από το πουθενά και κανείς δεν υποψιάστηκε ότι ο Weir και η αδελφή του, Grizel, έκαναν άλλη ζωή εκτός από αυτή που έβλεπαν.
Ήταν τόσο απροσδόκητη η ομολογία του Weir που, όταν τα άλλα μέλη της εκκλησίας δεν μπόρεσαν να τον πείσουν ότι δεν ήταν μάγος, ζήτησαν τη γνώμη των γιατρών που τον δήλωσαν διανοητικά ασταθή. Ο Weir όμως επέμενε ότι ήταν μάγος και έπρεπε να τιμωρηθεί αναλόγως.
Το σπίτι του Major Thomas Weir στο West Bow του Εδιμβούργου
Όταν ο Weir ομολόγησε, ενέπλεξε την αδελφή του, η οποία επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε. Αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν εξαιρετικά ανησυχητικοί.
The Magic Circle, John William Waterhouse
Ο Weir ομολόγησε ότι το μαύρο μπαστούνι που είχε του το είχε δώσει ο ίδιος ο διάβολος και ότι είχε αιμομικτική σχέση με την αδελφή του. Επιπλέον, είπε ότι όλο αυτό το πράγμα είχε ξεκινήσει από τη μητέρα τους, η οποία ήταν και η ίδια μάγισσα.
Ένα σημάδι στο μέτωπο της Grizel υποτίθεται ότι είχε γίνει από τον ίδιο τον διάβολο, ο οποίος της είχε δώσει την ικανότητα να γνέφει νήματα -νήματα που θα έσπαζαν αν κάποιος άλλος προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει- με απίστευτη ταχύτητα. Ισχυρίστηκε ότι οι δυο τους είχαν τακτικές συναντήσεις με έναν «σκοτεινό ξένο», ο οποίος τους πήγαινε σε συναντήσεις στο Dalkeith με μια φλεγόμενη άμαξα που έσερναν έξι φλεγόμενα άλογα.
Η Grizel και ο Major ισχυρίστηκαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν με τους νεκρούς. Αν και πολλοί προσπάθησαν να τους μεταπείσουν, και οι δύο επέμεναν ότι έλεγαν την αλήθεια. Ο Weir και η αδελφή του τελικά δικάστηκαν για μαγεία. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι με βάση τις ομολογίες τους. Η Grizel κρεμάστηκε, ενώ ο αδελφός της στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια κάηκε.
Η φλεγόμενη άμαξα του Major Thomas Weir περνάει μέσα από το West Bow, τα μεσάνυχτα, από τον ίδιο τον διάβολο
Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ όμως. Για πολλές δεκαετίες, οι κάτοικοι Εδιμβούργου προειδοποιούσαν τα παιδιά τους να αποφεύγουν το σπίτι που κάποτε ανήκε στους Weir. Λέγεται ότι η πύρινη άμαξα επισκέπτονταν περιστασιακά το σπίτι, το οποίο συνέχιζε να στοιχειώνεται από τα φαντάσματα των Weir. Στα παράθυρα εμφανιζόντουσαν παράξενα σχήματα, ενώ το σπίτι ήταν άδειο τα κεριά τρεμόπαιζαν και οι περαστικοί άκουγαν κάποιον να παίζει μουσική στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα πιστεύεται ότι το σπίτι καταστράφηκε μαζί με μια σειρά κτιρίων το 1878, ως μέρος ενός έργου κατεδάφισης μεγάλης κλίμακας. Αλλά το 2014, ο ιστορικός του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Δρ Jan Bondeson, αποκάλυψε ότι το σπίτι ίσως να μην έχει καταστραφεί τελικά.
Ο οίκος συναντήσεων των Κουακέρων στο Εδιμβούργο της Σκωτίας
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σπίτι είχε πιθανώς ενσωματωθεί σε ένα μάλλον απίθανο κτήριο -μια αίθουσα συσκέψεων των Κουακέρων- που βρίσκεται τώρα στη μεσαιωνική παλιά πόλη του Εδιμβούργου.

http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου