Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Η Finias ή Findias, η νεραϊδόπολη της Φωτιάς και του Νότου, της Silverdust / La Finias o Fidias, la citta fata di fuoco e di Sud, da Silverdust



Η Finias ή Findias, η νεραϊδόπολη της Φωτιάς και του Νότου, της Silverdust / La Finias o Fidias, la citta fata di fuoco e di Sud, da Silverdust 

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://mormosofia.wordpress.com/2014/11/28/james-c-christensen-o-la-fantasia-desbordada/]
Η Finias ή Findias, η νεραϊδόπολη της Φωτιάς και του Νότου, της Silverdust / La Finias o Fidias, la citta fata di fuoco e di Sud, da Silverdust
Η Finias είναι η νεραϊδένια πόλη της φωτιάς και του Νότου και βρίσκεται πάνω σε ένα νησί το οποίο αιωρείται πάνω από ηφαίστεια.
Γύρω από την πόλη, υπάρχει έρημος με καυτή άμμος, σπηλιές υπόγειες και επίγειες. Στο κέντρο, βρίσκεται η πόλη γεμάτη με αρχαία κτίρια. Η πόλη δεν παύει ποτέ να φωτίζεται, ακόμη και την νύχτα λόγω της έντονης λάμψης που προκαλείται από τα ηφαίστεια.
Στην είσοδο της πόλης, υπάρχει μία πύλη δεξιά και αριστερά της οποίας, βρίσκονται δύο κολώνες. Στην μια κολώνα, είναι σκαλισμένο ένα δέντρο με φλόγες και στην άλλη ένα κλασικό δέντρο γεμάτο με πλούσια ψηλά κλαδιά και καρπούς. Οι κολώνες ενώνονται με δύο τείχη που σχηματίζουν ένα τούνελ και στην επιφάνεια των τειχών, υπάρχουν ζωγραφιές και σκαλίσματα με διάφορους συμβολισμούς που παρουσιάζουν τα αγαπημένα αντικείμενα(ραβδιά, κεριά, πύρινες σφαίρες και δάδες),τους πολύτιμους λίθους(κόκκινο αχάτη, κεχριμπάρι, αιματίτη, χαλαζία, διαμάντι, γρανάτη ,υφαιστειακές  πέτρες, ρουμπίνι, Sunstone, κόκκινο ιάσπη, τοπάζι, κόκκινο τουρμαλίνη κ.α),ιερά φυτά, βότανα και ουσίες(μπαχάρι, λιβάνι, τζίντζερ, άρκευθο, καλέντουλα, δεντρολίβανο, καπούς από δέντρα που παράγουν το ποτό αίμα του δράκου, γαρύφαλλο, δάφνη και τέφρα),ζωγραφιές με δράκους, σαλαμάνδρες, Κένταυρους και γενικότερα παραστάσεις των πνευμάτων της φωτιάς που κατοικούν στην πόλη Finias. Όλες αυτές οι ζωγραφιές, περιβάλλονται με φόντο από χρώματα του πυρός(κόκκινο, πορτοκαλί και χρυσό).Περνώντας κάποιος μέσα από το τούνελ, νιώθει έντονη θερμότητα.
(Tο δέντρο της φωτιάς)
Στο τέλος του τούνελ, υπάρχει μια πόρτα, η οποία ανοίγοντας, αποκαλύπτει ένα δάσος, στο κέντρο του οποίου, βρίσκονται δύο ιερά δέντρα, τα ίδια δέντρα που είναι σκαλισμένα στις κολώνες της πύλης.
Το ένα δέντρο, είναι το δέντρο της φωτιάς, το οποίο, καίγεται αιώνια, χωρίς ποτέ να καταναλώνεται η φωτιά του και συμβολίζει την δύναμη της φωτιάς της πόλης που είναι τόσο ισχυρή και αιώνια,όσο η δύναμη των ριζών ενός αιωνόβιου δέντρου.
Το άλλο δέντρο, είναι μια Μελία, που συνδέεται με την φωτιά και την Brighid, την κέλτικη θεά της Ιερή Φωτιάς(εκτός των άλλων).Το δέντρο αυτό, είναι πλούσιο, καταπράσινο με ψηλά κλαδιά και γεμάτο καρπούς κόκκινων μούρων, που συμβολίζουν τις σπίθες της φωτιάς και την επιβίωσή τους μέσα στην φύση.
Ακριβώς πίσω απο τα δύο δέντρα, υπάρχει ένα μονοπάτι, που ελίσσεται μέσα από ανθοφόρα φυτά. Μπορείτε να ακούσετε το φτερούγισμα των νεράιδων και να αισθανθείτε τη ζωντάνια των φυτών γύρω σας.
Το τοπίο είναι στολισμένο με ανθοφόρα φυτά,θάμνους και πολλά αρωματικά βότανα, τα οποία έχουν γύρω τους μια έντονη λάμψη. Το φως μοιάζει εξωπραγματικό, έχοντας έντονους τόνους πορτοκαλί και χρυσού χρώματος, ο αέρας είναι ζεστός και γεμάτος με το μεθυστικό άρωμα των λουλουδιών και καθώς περπατάτε μπορείτε να νιώσετε τη ζεστασιά της γης στα πόδια σας, ενώ ταυτόχρονα, αισθάνεστε μια περίεργη αναζωογόνηση κι αυτό γιατί είστε σε ένα άλλο κόσμο μαγικό και βλέπετε μέσα από ένα νέο επίπεδο όρασης, έχετε μια νέα αντίληψη του φωτός, του φωτός της πόλης Finias, της νεραϊδόπολης της Φωτιάς.
(Το σπαθί του Nuada)
Στο τέλος του μονοπατιού, βγαίνετε από το δάσος και μπαίνετε επιτέλους, στην πόλη Finias, με τα αρχαία κτίσματα φτιαγμένα από πέτρα, μέταλλο και ξύλο.
Στην είσοδο της πόλης, θα δείτε έναν ιερό ναό, γύρω από τον οποίο, υπάρχουν αναμμένες ψηλές δάδες φωτιάς, του οποίου το εσωτερικό μέρος, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίσματα, είναι δροσερό.
Στο βάθος του ναού πάνω σε ένα βράχο περικυκλωμένο από φωτιά, δεσπόζει το ιερότερο αντικείμενο-φυλαχτό της πόλης, το σπαθί του θεού Nuada, του πρώτου ηγέτη-βασιλιά των Tuatha Dé Danann.Κατά την πρώτη μάχη της Moytura (Magh Tuiredh),οι Dananns νίκησαν τους Firbolgs, σκοτώνοντας τον Mac Erc, τον βασιλιάς των Firbolgs. Παρά την νίκη όμως, ο Nuada, έχασε το χέρι του στην μάχη κι έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία. Πιστός φύλακας του φυλαχτού είναι ένας κόκκινος δράκος. Ο Δρυίδης της πόλης, ο Uiscias, μετά την παραίτηση του Nuada, δίδαξε στους πολίτες της Finias, την τεχνική χρησιμοποίησης του σπαθιού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Μέσα στην πόλη, παντού υπάρχουν εστίες φωτιάς και γύρω τους χορεύουν σαλαμάνδρες και νεράιδες της φωτιάς. Οι κένταυροι, λες και αναλαμβάνουν τον ρόλο των ψυχαγωγών, επιδεικνύουν την δύναμή τους με κενταυρομαχίες και αγώνες πύρινων τροχών. Πιο πέρα, ο Wayland the Smith, σφυρηλατεί τα μέταλλά του κατασκευάζοντας τα νεραϊδένια κοσμήματα. Αν δείτε γάτες, σκυλιά ή φίδια, μην μπερδευτείτε, γιατί δεν είναι πραγματικά ζώα, αλλά οι νεράιδες Djinn,οι οποίες συνηθίζουν να παίρνουν την μορφή αυτών των ζώων. Οι μόνοι κάτοικοι που ζούν εκτός πόλης, μέσα στις σπηλιές τους είναι οι μοναχικοί αλλά πανέμορφοι και δυνατοί δράκοι! Πολύ δύσκολα θα δείτε τα πύρινα άλογα, εκτός κι αν ρίξετε έναν υπνάκο… αλλά δεν θα το συνιστούσα μια και το πιθανότερο αν αυτά τα άλογα εμφανιστούν στον ύπνο σας, δεν θα σας χαρίσουν όμορφα όνειρα, αλλά τρομακτικούς εφιάλτες. Προσέξτε επίσης, γιατί οι Will-o'-the-wisps, σίγουρα θα προσπαθήσουν να σας αποπροσανατολίσουν κατά την είσοδό σας στην πόλη με σκοπό να σας κάνουν να χαθείτε…

"Καλώς ορίσατε στην νεραιδοπόλη Finias"!

Ένα ποίημα για την νεραϊδόπολη Finias από την Fiona Macleod:

In the torch-lit city of Finias that flames on
the brow of the South
The Spear that divideth the heart is held in
a brazen mouth

Arias the flame-white keeps it, he whose
laughter is heard
Where never a man has wandered, where
never a god has stirred.

High kings have sought it, great queens have
sought it,poets have dreamed
And ever louder and louder the flame-white
laughter of Arias streamed.

For kingdoms shaken and queens forsaken and
high hopes starved in their drouth,
These are the torches ablaze on the walls of
Finias that lightens the South.

Forbear, O Arias, forbear, forbear lift not
the dreadful Spear
I had but dreamed of thee,Finias,Finias!
now I am stricken...
now I am here!!!
Πηγή :  http://www.neraidokiklos.gr/forum/showthread.php?t=6579            
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου