Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Η νεράιδα της λίμνης/ La fata del lago



Η νεράιδα της λίμνης/ La fata del lago

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://lilyas.deviantart.com/art/Earth-Queen-s-Paradise-147423937  ]
Η νεράιδα της λίμνης/ La fata del lago
    Η ομίχλη ξαστέρωσε τον ήχο της άρπας και ολόιδιο πέπλο απλώθηκε η σιωπή, στην υγράδας της λίμνης.
    Κατάξανθη και με ουρανί μάτια ξεπρόβαλε κάθε βραδιά με πανσέληνο και τραβούσε ίσα στη λιμνούλα.
    Ερωτοαγκυστρωμένη νύχτα, πώς καταλάγιασες στη ψυχή μου, με μια χούφτα νυχτολούλουδα;
    Πώς νυχτοκαρτερέθηκε μια μελανιά, στη νότα, που καταγράφηκε η χαρά της νιότης.
    Ξαστέρωσαν της λίμνης τα φεγγάρια και μπήκαν επιβάτες στης άρπας τη χορδή.
    Τρύγαγε την απρόσιτη μελαγχολία της μέσα από ένα ματσάκι νυχτολούλουδα και αράδιαζε στον κατήφορο όλο το αλαφροΐσκιωτο παράστημά της, σημάδι ζωής και παραζωής αντάμα, ιστορώντας την μια μονάχα παραφωνία της ζήσης.
    Πνοή στο μεγάλο λήθαργο που αρμένιζε η νύχτα, με τα κάτασπρα πέπλα της να σέρνονται κατά γης, σεργιάνιζε σταπόσκια και ψαχούλευε στα νούφαρα της λίμνης για κανα-δυο παραπλανημένες στροφές. Δείγματα σπονδών στον υπέρτατο νόμο, που λέει εμένα ιχνηλάτη δυναμικών απαιτήσεων και με ορίζει απόμαχο των μεγάλων σκέψεων και βάζει εσένα στο θρόνο των αλλοπαρμένων και των δυσνόητων στροφών .
    Θα σε πάρω αντάμωμα, άβατων σπηλαίων και θα σε πω δικό μου, καταδικό μου συναπάντημα, θα σε λουστώ στο αμόλυντο της εαρινής νυχτωδίας και θα γίνω το δικό σου εγώ, σε μια παραφωνία του όλου σκηνικού.
    Φώτιζαν το φεγγάρι κάθε που πρόβαλλαν τα καταγάλανα άστρα, την ίδια κάθε φορά ώρα. Περπάταγε ξυπόλυτη με τα λιτά της μαλλιά ίσα με τη μέση ριγμένα, να λάμπουν το φως των αστεριών και να ξελογιάζουν την αρμονία της νύχτας.
    Έλυνε την πόρπη, άφηνε το λευκό φορεμά της να τρυγήσει τη γη και εξάγνιζε την αθωότητα στα νερά της λίμνης παίζοντας κρυφτό με μια χούφτα αστέρια που ξεμάκρυναν από τον θόλο και στήσανε το χορό σε ρυθμούς αέναης σπονδής.
    Γδυμνό και μελαγχολικό στέριωνε το κορμί της στην νυχτερινή ηρεμία και σταύρωνε τη νύχτα που ξελογιάζει αμαρτίες.
    Την απαντούσαν εκεί στης νύχτας τη σιγαλιά και την προσπέρναγαν σαν να μην υπάρχει, γράφοντας έτσι το μύθο να μείνει αθάνατος, σε κάτι καιρούς που η ιστορία θέλει να σκαρφαλώνει σε ακροκέραμα.
    Παλιό αερικό την ονόμαζαν και λέγανε το συναπάντημά της μεγάλη τύχη, εκεί στη μέση της έναστρης νύχτας, να ερωτοτροπεί με το γίηνα και τα απόκοσμα ξωτικά.
    Νεράιδα της λίμνης το παράστημά της, σωστή οπτασία το ξαγνάντεμά της στη μέση του δάσους τις νύχτες με πανσέληνο, ναρμενίζει στην γυαλάδα της αντανάκλασης, σε μια μυσταγωγία μύησης, μόνο για τυχερούς.
    Ποτέ δεν την αντάμωσε το φως του ήλιου και δεν ακούστηκε ποτέ η μιλιά της, χρόνια τώρα, παρά την στράτευαν οι νύχτες να καρτεράει τον καλό της μέσα στο θολωμένο της μυαλό.
    Λένε και κανείς δεν το διαψεύδει, πώς κοριτσάκι πράμα την ξελόγιασε κάποιος και έραψε το νυφικό της και ετοίμασε το κρεβάτι του γάμου και στόλισε με γασεμιά τα μαλλιά της και….
    Ανακοπή το είπανε, το μισεμό του παλικαριού και απόμεινε με το νυφικό να καρτεράει τις νύχτες με πανσέληνο εκεί στη λιμνούλα του δάσους, την απόλυτη συντριβή της.
    Δεν βγήκε ποτέ από το μικρό της καμαράκι, ούτε ακούστηκε ποτέ ο θρήνος της, μόνο τις νύχτες αμίλητη ξεπόρτιζε και τράβαγε ίσα με την θέαση της απελπισίας της.
    Μαραζωμένοι με τον καημό της έφυγαν οι δικοί της, μη αντέχοντας το μοναχοπαίδι τους, να τραβήξει για το Γολγοθά μοναχό του και αμίλητο.
    Έτσι γράφτηκε η ιστορία και μακάριοι οι τυχεροί που την αντάμωσαν.
    Όλοι την είπαν νεράιδα της λίμνης, εμείς ας υποκλιθούμε στο μεγαλείο της αγάπης.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου