Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Οι Κινέζικοι Δράκοι, της Νεραϊδομαμάς, Νεραϊδοκλέφτρας - The Chinese Dragons, by Fairy Mama, Fairy Thief



Οι Κινέζικοι Δράκοι, της Νεραϊδομαμάς, Νεραϊδοκλέφτρας -  The Chinese Dragons, by Fairy Mama, Fairy Thief

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://blog.spcollege.edu/international/china-final-countdown/]

Ο Θεϊκός Κινέζικος Δράκος, θεωρείται εφάμιλλος με το σύμβολο της Κινέζικης φυλής.
Οι Κινέζοι ανά τον κόσμο, αυτοαποκαλούνται με υπερηφάνεια ως οι "LungTikChuanRen"(Απόγονοι του Δράκου). Οι Δράκοι αναφέρονται ως τα θεϊκά μυστικιστικά πλάσματα που φέρνουν μαζί τους τον υπέρτατο πλούτο, ευημερία και καλή τύχη.
Ως έμβλημα του Αυτοκράτορα και της αυτοκρατορικής κυριαρχίας, ο θρύλος του Κινέζικου Δράκου διαποτίζει τον αρχαίο Κινέζικο πολιτισμόκαι καθόρισε την κουλτούρα τους μέχρι και σήμερα. Η φιλανθρωπία του φανερώνει μεγαλείο, καλοσύνη και ευλογία.
Ο Κινέζικος Δράκος, ή Lung, συμβολίζει δύναμη και υπεροχή, γενναιότητα και τόλμη, ηρωισμό και καρτερία, ευγένεια και θειότητα. Ένας Δράκος υπερνικά τα εμπόδια, μέχρι η επιτυχία να γίνει δική του. Είναι γεμάτος ενέργεια, αποφασιστικός, αισιόδοξος, ευφυής και φιλόδοξος.
Σε αντίθεση με την αρνητική ενέργεια που σχετίζεται με τους Δυτικούς Δράκους, οι περισσότεροι Ανατολικοί Δράκοι είναι όμορφοι, φιλικοί και σοφοί. Είναι οι άγγελοι της Άπω Ανατολής. Αντίθετα με το να είναι μισητοί, τους αγαπούν και τους λατρεύουν. Ναοί και προσκυνητάρια έχουν χτιστεί για να τους τιμήσουν, επειδή ελέγχουν την βροχή, τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες. Πολλές Κινέζικες πόλεις έχουν τις παγόδες, όπου άνθρωποι έκαιγαν αιθέρια έλαια και προσεύχονταν στους Δράκους. Το παρεκκλήσι (PoolChapel) του Μαύρου Δράκου, κοντά στο Πεκίνο, ήταν πάντα κρατημένο για την Αυτοκράτειρα και την Αυλή της.
Ειδικές λατρευτικές τελετές λάβαιναν χώρα εκεί, κάθε πρώτη και δέκατη πέμπτη ημέρα κάθε μήνα.
Σε πολλά μέρη της Άπω Ανατολής μπορεί να βρε κανείς προσκηνητάρια και ιερά των Δράκων. Συνήθως βρίσκονται κατά μήκος των ακτών και σε όχθες ποταμών, επειδή οι περισσότεροι Δράκοι της Απω Ανατολής ζουν στο νερό. Στο Νησί του Ναού (IsleoftheTemple), στην Θάλασσα της Ιαπωνικής Ενδοχώρας (Japan'sInlandSea), έχει γίνει διάσημη στάση για προσκηνητές που διαλογίζονται και προσεύχονται στους Δράκους.
Και οι θηλυκοί και οι αρσενικοί Δράκοι έχουν ζευγαρώσει με ανθρώπους. Οι απόγονοί τους έχουν γίνει μεγάλοι κυβερνήτες. Ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Hirohito εντόπισε την καταγωγή του, 125 γενιές πριν, στην Πριγκίπισσα Καρποφόρο Πετράδι (FruitfulJewel), κόρη ενός Δράκου Βασιλιά της Θάλασσας. Σε πολλές ασιατικές χώρες, οι Αυτοκράτορες ισχυρίστηκαν ότι είχαν Δράκους προγόνους. Αυτό τους έκανε τόσο περήφανους, που οτιδήποτε χρησιμοποιούσαν ήταν διακοσμημένο με Δράκους και τα περιέγραφαν με την λέξη "δράκος" ως πρώτο συνθετικό: δρακο-θρόνος, δράκο-ρόμπα, δράκο-κρέβατο, δρακό-πλοιο. Με το να αποκαλέσει κάποιος τον Αυτοκράτορα "Δρακοπρόσωπο", ήταν η υπέρτατη τιμή που θα μπορούσε να του αποδοθεί άνθρωποι πίστευαν ότι οι Άρχοντες μπορούσαν να μεταμορφώσουν τους εαυτούς τους σε Δράκους. Για εκατοντάδες χρόνια, Ιάπωνες Αυτοκράτορες κάθονταν καλυμμένοι πίσω από κουρτίνες μπαμπού, όποτε έρχονταν καλεσμένοι. Όποιος τολμούσε να κρυφοκοιτάξει, καταδικαζόταν σε θάνατο.

Οτιδήποτε συνδεδεμένο με τους Δράκους της Άπω Ανατολής είναι ευλογημένο. Η Χρονιά του Δράκου, η οποία λαβαίνει χώρα κάθε δώδεκα χρόνια, είναι τυχερή. Στις μέρες μας. Ανατολίτες αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις Χρονιές του Δράκου απολαμβάνουν υγεία, πλούτο και μακροζωΐα.
Οι Δράκοι είναι τόσο σοφοί, που μπορούν να είναι βασιλικοί σύμβουλοι. Ένας δεκατριάχρονος βασιλιάς της Καμπότζης, περνούσε τις βραδιές του σ' ένα χρυσό πύργο, όπου συμβουλευόταν τον πραγματικό άρχοντα της χώρας, έναν Δράκο με εννέα κεφάλια.
Οι Δράκοι της Απω Ανατολής αν και είναι σοφοί, είναι ματαιόδοξοι. Προσβάλλονται όταν ένας άρχοντας δεν ακολουθεί την συμβουλή τους, ή όταν οι άνθρωποι δεν τιμούν την σημασία τους. Τότε, με πίεση, οι Δράκοι είτε σταματούν την βροχή, είτε προκαλούν έλλειψη αποθεμάτων νερού, ή δημιουργούν μαύρα σύννεφα που προκαλούν καταιγίδες και πλημμύρες. Οι μικροί Δράκοι κάνουν μικρότερες ζημιές, όπως να κάνουν τις στέγες να "τρέχουν", ή κάνουν το ρύζι να "κολλάει".
Οι άνθρωποι φτιάχνουν πυροτεχνήματα και μεταφέρουν πελώριους χάρτινους Δράκους σε ειδικές παρελάσεις. Επίσης, κάνουν αγώνες ταχύτητας με πλοία σε σχήμα Δράκων στο νερό, για να ευχαριστήσουν και να κατευνάσουν τους Δράκους τους.
Ο Δράκος φέρει την ουσία της ζωής, με την μορφή της θεϊκής του πνοής, γνωστή σε πολλούς ως chengchi. Προσφέρει ζωή και αποδίδει την δύναμή της με την μορφή των τεσσάρων εποχών, φέρνοντας νερό από την βροχή, ζεστασιά από την λιακάδα, αέρα από τις θάλασσες και χώμα από την γη. Ο Δράκος είναι η υπέρτατη αντιπροσώπευση των δυνάμεων της Μητέρας Φύσης.
Ο Κινέζικος Δράκος παρουσιάζεται συχνά σαν το σύμβολο της θεϊκής προστασίας και επαγρύπνησης. Θεωρείται ως το Ανώτερο Ων ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα. Έχει την ικανότητα να ζει στις θάλασσες, να πετάει στους ουρανούς και να κουλουριάζεται στο έδαφος με την μορφή των βουνών. Με το να είναι το θεϊκό μυθικό ζώο, ο Δράκος μπορεί να διώχνει τα περιπλανώμενα κακά πνεύματα, να προστατεύει τους αθώους και να προσφέρει ασφάλεια σε όλους όσους φέρουν το έμβλημά του. Ο Κινέζικος Δράκος θεωρείται το ανώτερο σύμβολο της Καλής Τύχης.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου