Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Όπλα και μαγικά των νεραϊδών, της Silverdust - Weapons and magic of fairies, by Silverdust - Armi e magia delle fate, di Silverdust




Όπλα και μαγικά των νεραϊδών, της Silverdust - Armi e magia
delle fate, di Silverdust - Weapons and magic of fairies, by Silverdust


    Ας δούμε μερικά από τα όπλα και τα μαγικά των νεραϊδών...
    Βέλη νεράϊδας
  Τα πιο γνωστά βέλη των νεράιδων αποτελούνται από πυριτόλιθο, ξωτικές βίδες και βέλη από κεραυνό ή βροντή. Παλιά μάλιστα, λόγω άγνοιας, πίστευαν ότι οι κεραυνοί, ήταν έργο των νεράϊδων. Επίθεση από βέλη νεράϊδων, δέ-χονταν συχνά οι κυνηγοί, στους οποίους οι νεράϊδες, έχουν ιδιαίτερη αντι-πάθεια, γιατί σκοτώνουν τα ελάφια. Όποιος βρισκόταν δίπλα σε αυτόν που δέχθηκε τα βέλη οργής των νεράϊδων, εμφάνιζε περίεργες πληγές στο σώμα του,οι οποίες του προκαλούσαν μεγάλη φαγούρα. Επίσης, παρέμενε γι' αυτές εχθρός και κινδύνευε όταν βρισκόταν πάλι σε εκείνο το σημείο. Ο άνθρωπος που δεχόταν τα βέλη, έμενε παράλυτος και λίγο αργότερα πέθαινε.
    «Φτυάρι - μπαστούνι» νεράϊδας
  Το «φτυάρι-μπαστούνι» των νεραϊδών, είναι μια ομαλή, ολισθηρή, μαύρη πέτρα, σε σχήμα όπως η σόλα ενός παπουτσιού, την οποία οι νεράϊδες, βου-τάνε πρώτα μέσα στο νερό και μετά με αυτήν θεραπεύουν τους αρρώστους και τα βοοειδή.
    «Cross-stones»  ή «Star-stones» [Διασταυρούμενες πέτρες ή Αστε-ροειδή]
  Κάτι που βρέθηκε στις ακτές της Εβρίδων, που έμοιαζε με πέτρα, αλλά ήταν το μισό κόκκινο και το άλλο μισό σκουρόχρωμο, ονομάστηκε «το αίμα της νεράιδας». Οι απολιθωμένοι αχινοί, ονομάζονται και «cross-stones» ή «star-stones». Το όνομα αυτό προέρχεται από την πεποίθηση ότι πέφτουν από τον ουρανό ή από τα αστέρια. Οι «cross-stones» ή «star-stones», τοποθετούνται στο χώρο που βρίσκεται το γάλα, για την προστασία του. Ωστόσο, εάν το γάλα είναι ήδη μαγεμένο, τότε είναι οι πέτρες τοποθετούνται σε ένα σουρωτήρι και όταν περάσει από εκεί το γάλα, θα είναι και πάλι ασφαλές. Επίσης, οι «cross-stones» ή «star-stones» θεωρούνται ότι είναι αποδεδειγμένη προστασία κατά των κεραυνών.
Ξόρκια νεράϊδας
  Τα μυστικά ξόρκια των νεραϊδών, μπορούν να φέρουν καλή ζωή και καλή τύχη, αλλά μπορούν να φέρουν επίσης και την δυστυχία και τον όλεθρο. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα ξόρκια, μπορεί να αποκτήσει εξουσία πάνω σε μια νεράϊδα. 
  Χειρόγραφα του δεκάτου εβδόμου αιώνα, περιέχουν μαγικά ξόρκια με τα οποία μπορεί κάποιος να αποκτήσει εξουσία πάνω στις νεράϊδες. Ορισμένα ξόρκια, αποσκοπούσαν στο κάλεσμα μιας νεράϊδας, κάποια άλλα είχαν σκοπό να απομακρύνουν τις νεράϊδες από τα σημεία που υπήρχαν κρυμμένοι θησαυροί και κάποια άλλα για να πάρουν την βοήθεια και τις συμβουλές μιας νεράϊδας.
Πηγή:
The Bodleian Library (MS. Ashmole 1406)
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του πε-ριεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου