Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Νεραϊδοέλαιο - Olio di fata - Fairy oil


Νεραϊδοέλαιο -   Fairy oil  - Olio di fata
http://img179.imageshack.us/img179/7232/17800204aa3.jpg

  Πλένεται μια γυάλινη φιάλη με νερό από ρόδα, γιασεμί, και κατιφέδες η συλλογή των λουλουδιών θα πρέπει να έχει γίνει από τοποθεσία που βλέπει την ανατολή του ηλίου και το μάζεμα να γίνει πρωϊνές ώρες με τις δροσοσταλίδες της πρωϊνής αύρας να είναι πάνω τους ακόμα.

  Μετά μαζεύουμε βλαστούς από μολόχες και βιόλες (μενεξέδες)
άνθη χαμομηλιού, λεβάντας, άνθη φουντουκιάς, πέταλα από πανσέδες στημόνες από άγριο θυμάρι όλα μαζεμένα άνοιξη σε νεραϊδοπλαγιά ηλιόλουστου βουνού!
  Για να γίνει πιο δραστικό το λάδι μπορούμε να προσθέσουμε κορφές από χλόη μαζεμένες κυρίως γύρω από τον θρόνο νερά
ϊδας
αναμειγνύεται τα υλικά πολύ καλά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για τρεις ώρες και τ’ αφήνουμε να κρυώσει.
  Σουρώνουμε το μείγμα και το εμφιαλώνετε στο μπουκάλι που ανέφερα στην αρχή και αφού ρίξετε τρεις σταγόνες από αγριολέμονο αφήνετε την φιάλη στον ήλιο για μια βδομάδα και μετά το έλαιο είναι έτοιμο προς χρήση. 
 Δοσολογία και χρήση:
  Και τα δύο σκευάσματα χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο δηλαδή αλείφουμε με την αλοιφή ή το έλαιο πάνω και κάτω από τα βλέφαρα τις απογευματινές και πρωινές ώρες με μικρές ποσότητες για εφτά μέρες.
   Μετά περιφέρεται σε μέρη που συχνάζουν νεράιδες και περιμένετε να εμφανιστεί η άχλυ!

Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά την χρήση!
http://img338.imageshack.us/img338/9637/a1433bp0.gif

Ηλικιωμένοι:
Στους ηλικιωμένους δεν χρειάζεται τροποποίηση της δοσολογίας!
Εγκυμοσύνη:
Εαν είσθε έγκυος ενημερώστε τον γιατρό σας και αυτός θα το κρίνει αν μπορείτε να βάλετε τα σκευάσματα!
Παιδιά:
δεν υπάρχει εμπειρία από την επάλειψη σε παιδιά!
            Ικανότητα οδήγησης ή χειρισμού μηχανημάτων:
   Δεν έχει παρατηρηθεί επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων εκτός και καλυφτούν τα μάτια με τα σκευάσματα!
Θηλασμός:
Δεν είναι γνωστό αν τα σκευάσματα απεκκρίνονται στο μητρικό γάλα, για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της γαλουχίας! 
Πηγή :
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ 
- Επιτρέπεται η αναδημο-σίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου