Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Μαγικές ιστορίες από τη Νεραϊδοχώρα, της Nεραϊδοζωγράφου Ashrai - Storie magiche dal paese le ninfe, della pitoraressa dei ninfe Ashrai



Μαγικές ιστορίες από τη Νεραϊδοχώρα, της Nεραϊδοζωγράφου Ashrai Storie magiche dal paese le ninfe, della pitoraressa dei ninfe Ashrai - Magical stories from the village of the nymphs, from the pitoraress of the Ashrai nymphs
 
 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://wall.alphacoders.com/big.php?i=161998     ]
Μαγικές ιστορίες από τη Νεραϊδοχώρα, της Nεραϊδοζωγράφου Ashrai Storie magiche dal paese le ninfe, della pitoraressa dei ninfe Ashrai
   Στους φρυχτές και στα λιβάδια, ανάμεσα στα βατόμουρα και στο ανοιξιά-τικο χορτάρι, τριγυρίζουν οι νεράιδες και φροντίζουν την γη.
  Το γλυκό άρωμα των λουλουδιών ενώνεται με το άρωμα της δροσιάς δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα που οδηγεί τις νεράϊδες στα λιβάδια.
  Κάτω από το φως του φεγγαριού οι νεράϊδες έχουν πολλή δουλεία να κάνουν. Πρέπει να φροντίσουν τα λουλούδια που άνθρωποι απρόσεκτοι πάτησαν κατά την διάρκεια της μέρας.
  Πρέπει να επιδιορθώσουν θάμνους με σπασμένα κλαδιά και να σώσουν τα τρυφερά μπουμπούκια που έπεσαν στο έδαφος, ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν μαγευτικά λουλούδια.
  Βεβαία, κατά τη διάρκεια της δουλείας τους, οι νεραϊδούλες διασκεδάζουν τραγουδώντας υπέροχα τραγούδια και γελούν ανταλλάσσοντας πειράγματα και αστεία.
  Η Νεράϊδα του Φεγγαριού παρακολουθεί όλα όσα γίνονται στην ύπαιθρο. Βλέπει από ψηλά τις νεραϊδούλες που μαζεύουν χορταράκια για τα πληγωμένα ζώα και τα βοηθούν να επιστρέψουν στις φωλιές τους.
  Γνωρίζει ότι κάθε νεράϊδα έχει το δικό της ρολό και ότι όλες είναι απασχολημένες με κάποια εργασία μέχρι το πρωί.
  Φυσικά, και η Νεράϊδα του Φεγγαριού έχει το δικό της ρολό.
  Βοηθούν τις ερωτευμένες νεράϊδες και φροντίζει να ενώσουν τις ζωές τους με το ταίρι τους.
  Φτιάχνει στον ουρανό ένα μονοπάτι από αστέρια και ελπίζει ότι οι νεράιδες θα το ακολουθούσουν όταν μεγαλώσουν. Μερικές επιλεγούν να ακολουθού-σουν άλλο δρόμο κάποιες άλλες όμως καταλαβαίνουν την άξια του αστρικού τους μονοπατιού και το ακολούθου.
  Εδώ και πολλά χρονιά η Νεράϊδα του Φεγγαριού κάθεται και ατενίζει την νύχτα. Κάποτε, όταν έπρεπε να επιλέξει το δικό της μονοπάτι, αποφάσισε να γίνει η Νεράϊδα του Φεγγαριού και να βοηθήσει τις υπόλοιπες νεράιδες.
    Η Χρυσάνθη και ο Μάριος γνωρίζονται εδώ και πολλά χρονιά. Μαζί έχουν καθαρίσει πολλές φόρες τα μονοπάτια του δάσους από τα πεσμένα φύλλα και έχουν διώξει τις μύγες από το σιτάρι. Κάποτε έσωσαν ένα σκαθάρι που είχε παγιδευτεί κάτω από ένα παλιό μεταλλικό κουβά και είχε μείνει για πολλές μέρες νηστικό.   Ο Μάριος είχε περάσει πετώντας δίπλα από τον κουβά πολλές φόρες, αλλά συνεχώς ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο και δεν άκουγε τις απελπισμένες κραυγές του σκαθαριού.
 Ένα πρωί ο Μάριος έτρεχε προς μια κατεύθυνση και η Χρυσάνθη προς την αντίθετη. Κανείς τους δεν κοιτούσε μπροστά. Έτσι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο. Έπεσαν κάτω και σήκωσαν το βλέμμα τους ζαλισμένοι. Γελώντας, σηκώθηκαν και τίναξαν την σκόνη από τα ρούχα τους. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε το μονοπάτι που είχε ορίσει γι’ αυτούς η Νεράϊδα του Φεγγαριού.    
  Το επέλεξαν δίχως να το καταλάβουν και ξαφνικά φιληθήκαν. Τότε άκουσαν το λαχάνιασμα του εξαντλημένου σκαθαριού και, προς μεγάλη του χαρά και ανακούφιση, σήκωσαν τον κουβά και το απελευθέρωσαν.
  Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλυτέρα!
  Πηγή :Μαγικές ιστορίες από τη Νεραϊδοχώρα - εκδόσεις Σαββάλας
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ 
- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου