Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Οι δράκοι στις μυθολογίες των λαών, της Νεφέλης / The dragons in the mythologies of the peoples, of Nepheli / I draghi nelle mitologie dei popoli, dei Nefeli / Драконы в мифологиях народов Нефели

 

Οι δράκοι στις μυθολογίες των λαών, της Νεφέλης

[η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://www.playbuzz.com/lalapo10/what-dragon-is-guarding-you]
 
 
Είθε οι Δράκοι να σου προσφέρουν πλούτο και ευημερία.
Είθε να εξορκίσουν το σκοτάδι, να σου προσφέρουν φώτιση.
Είθε η Βασίλισσα Δράκαινα να σου χαρίσει εσώτερη δύναμη.
και να εξουδετερώσει τους κρυφούς εχθρούς σου.
Είθε οι Πνευματικοί Δράκοι να σου δωρίσουν την Δύναμη των Στοιχείων.
και οι Κυβερνήτες Δράκοι των νεφών να σου παρέχουν βροχή όταν την ζητάς.
Είθε η Ταμιάτ να επιφέρει τις αλλαγές που ζητάς.
και η Ίσταρ να σου εμπνέει την Δύναμη των Δράκων.
(Δρακονική ευλογία)
Τι είναι ο Χορός των Δράκων
 Οι Δράκοι σαν πραγματικές οντότητες σίγουρα θεωρούνται μυθικά πλάσματα, αλλά όταν αναφερόμαστε σε αυτούς στον αποκρυφισμό, δεν μιλάμε για πλάσματα με σάρκα και οστά, αλλά για πνεύματα ανώτερου αστρικού πεδίου.   
  Οι Δράκοι μπορούν να θεωρηθούν εκφράσεις Θεοτήτων ή Θεότητες χαμηλότερης ιεραρχίας ή αν θέλετε, ανώτερα πνεύματα-οδηγητές.
  Ο Χορός των Δράκων είναι η επίκληση αυτών των Δράκων με σκοπό να βοηθήσουν σε διάφορα θέματα αλλά κυρίως να διδάξουν τον εξασκών.   
  Συνήθως εξασκείται μοναχικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και Τάγματα Δρακονικής Μαγείας. Όπως κάθε Μυστικιστικό σύστημα, έτσι και ο Χορός των Δράκων απαιτεί αυτο-πειθαρχία, σκληρή εκπαίδευση και προσεκτική μελέτη, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την Δρακονική Μαγεία ως μια από τις πλέον επικίνδυνες πρακτικές, είναι το ότι οι Δράκοι επικαλούνται να καταλάβουν τον εξασκών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εξασκών να καταλαμβάνεται προσωρινά από οντότητες με μέγιστη ενεργειακή δύναμη, κάτι που μπορεί να αποβεί όχι μόνο επώδυνο, αλλά και μοιραίο. Μας είναι ήδη -πιστεύω- γνωστό ότι η υλική μας υπόσταση και η ενεργειακή της δύναμη είναι πολύ εύθραυστη. Η κατάληψή της από ενεργειακή δύναμη κατά πολύ ανώτερη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά ή να αντιμετωπίζεται ως παιχνίδι. Όταν ο εξασκών «χορεύει με τους Δράκους» αντιμετωπίζει δυνάμεις που πολύ εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχό του.
  Παρόλα αυτά, οι Δράκοι δεν μπορούν με τίποτα να χαρακτηριστούν κακόβουλες οντότητες. Αντιθέτως είναι άκρως καλοπροαίρετοι και συνεργάσιμοι! Αυτό που τους καθιστά επικίνδυνους για εμάς τους θνητούς είναι η ανικανότητά τους να δαμάσουν την δύναμή τους ώστε να μην είναι επικίνδυνη για εμάς. Και αυτό είναι που τους ξεχωρίζει από τις άλλες ανώτερες οντότητες που είναι σε θέση να αντιληφθούν τα στενά όριά μας και να χαλιναγωγήσουν την δύναμή τους ανάλογα για μας.
  Προειδοποιώ λοιπόν από τώρα όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν το μονοπάτι των Δράκων, ότι θα πρέπει να επιδείξουν σοβαρή προσοχή, αξιοσημείωτη πειθαρχεία και οπωσδήποτε πολυετή μελέτη, εκπαίδευση και εξάσκηση.
  Κάτι άλλο που διαχωρίζει τον Χορό των Δράκων από τα υπόλοιπα απόκρυφα συστήματα, είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξασκηθεί παράλληλα ή ακόμα και ταυτόχρονα με κάποιο άλλο σύστημα. Δηλαδή, είναι ένα σύστημα που δεν απαιτεί την αποκλειστικότητα. Οι Δράκοι προσφέρουν την σοφία και την βοήθειά τους σε όποιον θεωρούν άξιο παραλήπτη, χωρίς να τον κρίνουν βάσει πιστεύω ή προτίμησης μυστικιστικού συστήματος. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δράκος επιλέγει τον προστατευόμενό του και ποτέ το αντίστροφο. Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν πάμπολλες μορφές, εκφράσεις και ιεραρχίες στο πεδίο των Δράκων. Είναι φυσικό ο εξασκών να έχει τις προτιμήσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι προτιμήσεις θα γίνουν σεβαστές. Ο Δράκος που θα αναλάβει την προστασία του εξασκών αντιπροσωπεύει το τι έχει ο εξασκών ανάγκη και όχι το τι προτιμάει.
Εάν ο εξασκών θεωρηθεί άξιος να λάβει την διδασκαλία ενός Δράκου, πολύ σύντομα θα παρατηρήσει ότι βρίσκεται υπό την προστασία ενός άκρως απαιτητικού διδασκάλου που συχνά-πυκνά σπρώχνει τα όρια του μαθη-τευόμενού του στα άκρα. Οι προκλήσεις θα διαδέχονται ταχύτατα η μια την άλλη και η γνώση δίδεται καμιά φορά ταχύτερα απ’ ότι μπορεί ο μαθητευό-μενος να προλάβει αντιληφθεί και να αφομοιώσει.
 Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Χορός των Δράκων είναι ένα σύστημα αξιόλογο και αξιοσέβαστο, παρά τους κινδύνους της. Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα που μπορούν να εξασκηθούν κυριολεκτικά από τον οποιοδήποτε που έχει όρεξη για σοβαρή δουλειά, ο Χορός των Δράκων είναι μόνο για λίγους, και αυτό είναι που τον κάνει πιο γοητευτικό. Ανά τους αιώνες, είναι πάμπολλοι εκείνοι που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό το σύστημα, αλλά ελάχιστοι εκείνοι που τελικά έγιναν δεκτοί στον κόσμο των Δράκων. Γι αυτό και προειδοποιώ τον αναγνώστη να είναι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε ανθρώπους που με έπαρση ανακοινώνουν ότι έχουν διδαχθεί από Δράκο. Οι πιθανότητες να λένε την αλήθεια είναι πολύ περιορισμένες.
Λίγη Ιστορία
  Οι Δράκοι ως μυθικά πλάσματα με σάρκα και οστά, εμφανίζονται κυριολεκτικά σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου, ακόμα και σε εκείνες που χρονολογούμε να ξεκίνησαν όταν ακόμα η ανθρωπότητα ήταν νεότατη. Αν και οι εμφανίσεις, ο χαρακτήρας και οι ιδιότητές τους παραλλάσσονται από τόπο σε τόπο, μας είναι πάντα σαφές ότι μιλάμε για το ίδιο πλάσμα.
Παρατηρώντας το φαινόμενο των Δράκων από επιστημονικό πρίσμα, ίσως θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Δράκοι ως υπαρκτά πλάσματα, πιθανότατα ήταν οι τελευταίοι εναπομείναντες των δεινοσαύρων που πρόλαβαν να δουν και την γέννηση του ανθρώπου προτού εξαφανιστούν. Η εμφάνισή τους παραπέμπει σε αρκετά ήδη κυρίως ιπτάμενων προϊστορικών πλασμάτων, αλλά όχι μόνο ιπτάμενων. Μια πιθανή βιολογική εξέλιξη των Δράκων που επιβιώνει μέχρι σήμερα, είναι κυρίως οι Χαμαιλέοντες που θυμίζουν καταπληκτικά μικρογραφία Δράκου, αλλά και άλλα ήδη σαυρών, μικρότερων ή μεγαλύτερων.
Οι πρωτόγονοι άνθρωποι εντυπωσιασμένοι από το παρουσιαστικό τους, τους πέρασε από γενιά σε γενιά με χαρακτηριστικά που δεν τους άνηκαν (ανθρώπινη ομιλία, φωτιά να βγαίνει από το στόμα κλπ. Είναι γνωστή η υπερβολή που χαρακτηρίζει τις διάφορες λαϊκές δοξασίες) κι έτσι ήταν λογικό να αρχίσουν λατρεύονται ως Θεοί. Μετά την εξαφάνισή τους, οι Δράκοι έγιναν κάτι το ακόμα πιο μυστήριο, μαγευτικό και Θεϊκό για τους ανθρώπους. Η ύπαρξή τους εισέβαλε σε άλλη διάσταση και εντάχθηκε στο Πάνθεον του κάθε λαού.
Ολ’ αυτά όμως αφορούν τους Δράκους ως υπαρκτά πλάσματα.
Μυθολογία – Οι Δράκοι στις Μυθολογίες των Λαών
  Στην αρχαιότερη γνωστή σε μας μορφή των Δράκων, εμφανίζεται η συμφωνία των λαών να τους σχετίζουν με την Μητέρα Γη και τον Πατέρα Ουρανό. Με αυτήν τους την ιδιότητα, είχαν την δύναμη όχι μόνο της δημιουργίας και προστασίας, αλλά και της καταστροφής.
Τα πρώτα τους χαρακτηριστικά υπήρξαν από την μια οι θηλυκοί επίγειοι Δράκοι που φύλαγαν τους θησαυρούς της γης, δημιουργούσαν τους σεισμούς, εξουσίαζαν την θάλασσα, προστάτευαν τους ευσεβείς ανθρώπους (όπου τους αποκάλυπταν και τους θησαυρούς) αλλά και κατέστρεφαν τους ασεβείς. Από την άλλη, ήταν οι αρσενικοί Δράκοι που κυβερνούσαν τον καιρό, δημιουργούσαν τους κεραυνούς και τις αστραπές με την ανάσα τους και τις βροντές με τις κραυγές τους, εξουσίαζαν τον ήλιο και το φεγγάρι και όταν ήθελαν να δείξουν την μέγιστη δυσαρέσκειά τους, απαγόρευαν στον ήλιο να λάμψει (εκλείψεις). Βοηθούσαν τους ευσεβείς να ευημερήσουν με το να προκαλούν βροχή πάνω από τα σπαρτά τους και κατέστρεφαν τους ασεβείς με το να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, ή ακόμα χειρότερα, καίγοντάς τα.
Αργότερα, ο κάθε λαός λάτρεψε τους Δράκους με διαφορετικό τρόπο:
  Στην Αίγυπτο έλαβαν την απόκρυφη μορφή των Θεών Σετ και Όσιρι.
  Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, λατρεύτηκαν ως προστάτες και δάσκαλοι του ανθρώπου με διάφορα χαρακτηριστικά, άλλοι ως καλόβουλοι, άλλοι όχι (ειδικά η Κέλτικη μυθολογία τους τιμά ιδιαίτερα). Κατά τον Μεσαίωνα όμως, οι Δράκοι έλαβαν καθαρά εχθρικό χαρακτήρα απέναντι στον άνθρωπο και τον Θεό, κι έτσι οι δοξασίες ξεχείλισαν από μάχες ιπποτών με Δράκους (εδώ πιστεύω είναι φανερός ο παραλληλισμός της μάχης της νέας θρησκείας να κυριαρχήσει έναντι της παλαιάς). Μερικές ιστορίες Αγίων που νίκησαν Δράκο επιβιώνουν μέχρι σήμερα (θυμηθείτε τον Άγιο Γεώργιο).
  Στην μεσογειακή Ευρώπη (για την Ελλάδα κυρίως στην Μακεδονία) εμφανίζονται ως φύλακες θησαυρών και πυλών σε Θεϊκούς κόσμους. Στην Ελλάδα, συναντάμε τους Δράκους ως σύμμαχους των Τιτάνων έναντι των Ολύμπιων και ξανασυναντάμε αργότερα έναν Δράκο στον ενδέκατο άθλο του Ηρακλή καθώς και στον μύθο του Ιάσονα (ο φύλακας του χρυσόμαλλου δέρατος). Σε κάποιες άλλες μεμονωμένες φυλές, πιστεύονταν ότι οι νεκροί ιερείς μεταμορφώνονταν σε Δράκους και συνέχιζαν το έργο τους με αυτήν την μορφή.
Στους ανατολικούς λαούς της Ασίας δημιουργήθηκε ένα πολυάριθμο δρακονικό πάνθεο. Εκεί εμφανίζονται Δράκοι κυριολεκτικά για τα πάντα. Εκεί επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά η πάλη μεταξύ καλού και κακού, με τον μαύρο (ή κόκκινο) και λευκό Δράκο, που αντιπροσωπεύουν όμως ταυτόχρονα μια πρωτόγονη έκφραση του Ταοϊστικού Γινγκ-Γιανγκ.
Δρακονική Ιεραρχία & Μερικά Ονόματα Δράκων
Ιεραρχία
  Η πιο γνωστή Δρακονική Ιεραρχία είναι εκείνη που βασίζεται στην κινέζικη θρησκεία. Οι Δράκοι διαχωρίζονται σε 5 πεδία/Τάγματα που έχουν ως εξής (με σειρά ιεραρχίας):
  Οι Αυτοκρατορικοί Δράκοι – Οι Πατέρες όλων των άλλων και Αρχηγοί τους. Εμφανίζονται στους ανθρώπους από σπανίως έως ποτέ και περιορίζονται στο να στέλνουν αντιπροσώπους τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν 5 νύχια, αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους που έχουν μόνο 4.
Οι Ουράνιοι Δράκοι – Φύλακες της κατοικίας των Θεών και Κυβερνήτες των πλανητών.
Οι Πνευματικοί Δράκοι –Κυβερνήτες των Στοιχείων και είναι μόνο 4:
Ο Γραήλ, Κυβερνήτης της Γης
Ο Σαιρίς, Κυβερνήτης του Αέρα
Ο Φαφνίρ, Κυβερνήτης της Φωτιάς
Ο Ναέλον, Κυβερνήτης του Νέρού
Οι Επίγειοι Δράκοι – Φύλακες και Κυβερνήτες των ποταμών και των θαλασσών.
Οι Φύλακες Δράκοι – Φύλακες των θησαυρών, όχι μόνο υλικών, αλλά και πνευματικών. Διαχωρίζονται σε 4 Τάγματα:
Οι Πράσινοι – Προστάτες και Δάσκαλοι των ανδρών.
Οι Λευκοί – Φύλακες του χρυσού που δημιούργησαν με την ανάσα τους.
Οι Άλικοι ή Μωβ – Φύλακες όλων των πολύτιμων πετρών που δημιούργησαν με το σάλιο τους.
Οι Θαλάσσιοι – Προστάτες και Δάσκαλοι των γυναικών. Επίσης, Φύλακες όλων των θαλάσσιων θησαυρών και Προστάτες των ναυτικών.
Μερικά ονόματα Δράκων
Αμφιτρίτη - Φύλακας των βοτάνων και Δάσκαλος της φαρμακευτικής
Αναντομπόγα - Άρχοντας του Κόσμου των Νεκρών
Αό - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Γιουρούλ - Ένας από τους Θαλάσσιους Φύλακες
Γκρανάθ - Φύλακας των βουνών
Λι - Μια από τους Θαλάσσιους Δράκους
Λουνγκ-Γουάνγκ - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Μήδεια Η Βασίλισσα των Δράκων, μια από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Ράτζα Νάγκα - Βασιλιάς των θαλάσσιων ερπετών
Ρουγιουτζίν - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σουι-Ριού - Ένας από τους Αυτοκρατορικούς Δράκους
Σύλας - Φύλακας των δασών
Ταμιάτ ή Λεβιάθαν - Η πεντακέφαλη Δράκαινα του Χάους και Δάσκαλος των απόκρυφων επιστημών
Τιέν-Λάνγκ - Ένας από τους Ουράνιους Δράκους
Φαράν - Φύλακας των ηφαιστείων
Φούτς-Λάνγκ - Ένας από τους Άλικους Δράκους
Χαβάς - Δημιουργός των καταιγίδων
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου