Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

4 - Μυστηριώδεις μεταλλικές μπάλες πέφτουν συνέχεια από τον ουρανό παντού, εδώ και 200 χρόνια! [μέρος4] / Mysterious metal balls have been falling from the sky everywhere for 200 years! [part 4] / Misteriose sfere di metallo cadono dal cielo ovunque da 200 anni! [parte 4]



 Τριάδα με δορυφόρο - Ο Ιταλός καλλιτέχνης Ventura Salimbeni είναι ο συγγραφέας ενός από τους πιο μυστηριώδεις βωμούς στην ιστορία. Το "Disputa of the Eucharist" ("Δόξα της Θείας Κοινωνίας") είναι ένας πίνακας του 16ου αιώνα που αποτελείται από πολλά μέρη.

Το κάτω μέρος της εικόνας δεν διαφέρει σε κάτι περίεργο: απεικονίζει αγίους και ένα βωμό. Ωστόσο, το πάνω μέρος του απεικονίζει την
Αγία Τριάδα (Πατέρας, Υιός και Περιστέρι - το Άγιο Πνεύμα) , που κοιτάζει κάτω και κρατιέται από ένα παράξενο αντικείμενο που μοιάζει με διαστημικό δορυφόρο.
Αυτό το αντικείμενο έχει τέλεια στρογγυλό σχήμα με μεταλλική λάμψη, τηλεσκοπικές κεραίες και περίεργη λάμψη. Παραδόξως, μοιάζει απίστευτα με τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο της Γης "
Sputnik-1" , που εκτοξεύτηκε σε τροχιά το 1957 .


Αν και οι κυνηγοί εξωγήινων είναι σίγουροι ότι αυτή η εικόνα είναι απόδειξη ότι ο καλλιτέχνης είδε ένα UFO ή ταξίδεψε στο χρόνο, οι ειδικοί βρήκαν πολύ γρήγορα μια εξήγηση.

Αυτό το αντικείμενο είναι στην πραγματικότητα το Sphaera Mundi , μια αναπαράσταση του σύμπαντος. Στη θρησκευτική τέχνη, ένα τέτοιο σύμβολο έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές. Παράξενα φώτα στην μπάλα είναι ο Ήλιος και η Σελήνη , και οι κεραίες είναι σκήπτρα, δηλαδή σύμβολα της εξουσίας του Πατέρα και του Υιού.


ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
Τμήμα
ρωσσικού διαστημικού σκάφους βρέθηκε σε παραλία στις Μπαχάμες.
Μια σφαιρική μεταλλική δεξαμενή, που πιστεύεται ότι προέρχεται από ρωσσικό διαστημόπλοιο, βρέθηκε σε παραλία στις
Μπαχάμες. Το αντικείμενο, μια σφαιρική μεταλλική μπάλα, βρέθηκε να προβάλλει από τη λευκή άμμο μιας παραλίας στο νησί Χάρμπορ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, από τη Βρεττανίδα Manon Clarke, η οποία περπατούσε στην παραλία με την οικογένειά της. Η μπάλα φέρει μια επιγραφή στα ρωσσικά που δηλώνει ότι έχει εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας μεταξύ -170°C και -190°C και χωρητικότητα 43 λίτρων, μέγιστο βάρος 41 κιλά και κατασκευάστηκε το 1998. Αυτό είναι χαρακτηριστικό μια δεξαμενή προωθητικού υδραζίνης, που χρησιμοποιείται συνήθως σε μη επανδρωμένα διαστημόπλοια, με τον Mark Morabito της Virgin Galactic, να δηλώνει ότι είναι 99% σίγουρος ότι αυτό είναι το αντικείμενο.

Μια δεξαμενή τιτανίου με ρωσσική επιγραφή βρέθηκε σε μια παραλία στις
Μπαχάμες αυτή την εβδομάδα. Manon Clarke/ The Independent .
Τα διαστημόπλοια τείνουν να περιέχουν πολλές σφαιρικές δεξαμενές με παχύ τοίχωμα, το οποίο είναι το πιο σταθερό σχήμα για μια δεξαμενή που περιέχει υγρά υπό πίεση σε ένα μεταβαλλόμενο πεδίο βαρύτητας. Δυστυχώς, αυτό είναι επίσης ένα καλό σχήμα για την επιβίωση της επανεισόδου στην ατμόσφαιρα της Γης, έτσι καθώς αυξάνεται η ποσότητα των διαστημικών σκουπιδιών που περιφέρονται γύρω από τη Γη, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των μεταλλικών σφαιρών που πέφτουν από τον ουρανό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού που προκαλούνται από διαστημικά σκουπίδια, αλλά φαίνεται να αποτελεί αυξανόμενο κίνδυνο στη Γη καθώς και στην τροχιά, με αρκετές αναφορές για ζημιές σε περιουσίες να έρχονται τώρα κάθε χρόνο.

Ο βασικός σχεδιασμός μιας δεξαμενής κύστης υδραζίνης, που πιστεύεται ότι είναι το αντικείμενο τύπου που βρέθηκε σε μια παραλία των
Μπαχάμες αυτή την εβδομάδα. Η δεξαμενή αποτελείται από ένα σκληρό, προστατευτικό, εξωτερικό κέλυφος, συνήθως κατασκευασμένο από τιτάνιο, με μια εύκαμπτη κύστη στο εσωτερικό, η οποία συρρικνώνεται καθώς το αέριο μέσα αποβάλλεται, διατηρώντας μια σταθερή πίεση. Κέντρο τροχιακής πρόωσης Ariane .

Το πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το τανκ σε μια παραλία στις
Μπαχάμες είναι λιγότερο σαφές. Δεν έχει παρατηρηθεί πρόσφατα συντρίμμια που πέφτουν (που θα έμοιαζαν με μετεωρίτη για τους ανθρώπους στο έδαφος) στις Μπαχάμες, αν και θα μπορούσαν να είχαν πέσει τη νύχτα και να μην τα βλέπουν ή να έχουν θαφτεί στην άμμο στην παραλία για αρκετά χρόνια. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είχε πέσει στη θάλασσα κάπου στον Ατλαντικό ή την Καραϊβική και απλώς να επιπλέει στη σημερινή του θέση. Η Sarah Hudspith του Πανεπιστημίου του Λιντς υποστήριξε ότι μπορεί να προέρχεται από την Κούβα, σύμμαχο του Ψυχρού Πολέμου της Σοβιετικής Ένωσης, αν και η ημερομηνία κατασκευής, το 1998, αρκετά χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, φαίνεται να το κάνει λιγότερο πιθανός.

Κάτοικοι της περιοχής ανασκάπτουν ένα μεταλλικό αντικείμενο που βρέθηκε σε μια παραλία στις Μπαχάμες αυτή την εβδομάδα.
Manon Clarke/The Independent.

Μυστηριώδη Ιστορικά Αντικείμενα που παραμένουν Ανεξήγητα Μέχρι Σήμερα



Η ιστορία της ανθρωπότητας μετράει χιλιάδες χρόνια, και οι ιστορικοί δε θα γνωρίσουν ποτέ όλα τα μυστικά. Ευρήματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών εκσκαφών μερικές φορές εγείρουν περισσότερα ερωτήματα, που διχάζουν ακόμα και τους ερευνητές.
Αλλά αυτό κάνει την αναζήτηση της αλήθειας ακόμα πιο συναρπαστική. Συγκεντρώσαμε τα 6 πιο αξιοσημείωτα ιστορικά αντικείμενα, που παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξήγητα.
1. Οι γιγαντιαίες σφαίρες της Κόστα Ρίκα
Αυτοί οι μυστηριώδεις σχηματισμοί προκαλούν το ενδιαφέρον, όχι μόνο για το τέλειο σφαιρικό τους σχήμα, αλλά και επειδή είναι άγνωστη η προέλευσή τους και ο σκοπός τους.


Ανακαλύφθηκαν τη δεκαετία του 1930 από εργάτες που καθάριζαν τη ζούγκλα από μια φυτεία δέντρων μπανάνας. Οι τοπικοί μύθοι υποστήριζαν, ότι οι μυστηριώδεις σφαίρες περιείχαν κρυμμένο χρυσό, αλλά όταν κάποιες τις ανατίναξαν με δυναμίτη, αποδείχτηκε ότι ήταν κούφιες.


Κανείς δε γνωρίζει ποιος κατασκεύασε τις σφαίρες ή γιατί. Είναι πιθανό να συμβόλιζαν ουράνια σώματα και κατασκευάστηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό ή εξυπηρετούσαν ως σημαδούρες μεταξύ των συνόρων διαφορετικών φυλών.
https://www.newside.gr/mistiriodi-istorika-antikeimena-paramenoun-aneksigita-mexri-simera/

Καθώς η σφαίρα βρίσκεται μέσα στο συλλογικό ασυνείδητο, πολλοί καλλιτέχνες την έχουν χρησιμοποιήσει ως έμπνευση στη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη λογοτεχνία, την ποίηση και την αρχιτεκτονική.

σχετικές μας αναρτήσεις
22 Φεβρουαρίου 2023
Η μυστηριώδης μεταλλική μπάλα στην
Ιαπωνία ήταν μια ακίνδυνη πλωτή σημαδούρα, αναφέρει η The Telegraph
https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/02/telegraph.html

σημαδούρες πρόσδεσης ανιχνευτών νετρίων στη λίμνη
Βαϊκάλη

19 Μαΐου 2022
Μυστηριώδεις μεταλλικές μπάλες πέφτουν από τον ουρανό, αυτή τη φορά στην Ινδία
18 Μαΐου 2022
Μυστηριώδεις μεταλλικές μπάλες έπεσαν από τον ουρανό, στην Ινδία. είναι Διαστημικά σκουπίδια?
Μεγάλο μυστήριο με αντικείμενο που ξεβράστηκε σε ακτή χώρας της Ασίας!


Το 2016, μια γιγάντια πέτρινη σφαίρα βρέθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπάλα ήταν τεχνητή, αλλά ποιος την δημιούργησε και πώς εμφανίστηκε στο δάσος κοντά στην πόλη Zavidovichi είναι άγνωστο.
Παρόμοιες μπάλες βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη, είναι διαφορετικών μεγεθών, μερικές φορές τεράστιες. Τέτοια υπάρχουν στην Κόστα Ρίκα, στη Γουατεμάλα, στο Μεξικό. Οι πιο διάσημες πέτρινες μπάλες ονομάζονται "ογκόλιθοι Moeraki" - πρόκειται για σφαιρικές πέτρες στην ακτή Otago στη Νέα Ζηλανδία. Η μεγαλύτερη από αυτές φτάνει σε διάμετρο 2,5 μέτρα. Και οι πέτρινες μπάλες της Κόστα Ρίκα απεικονίζονται ακόμη και σε ένα από τα τοπικά τραπεζογραμμάτια.
Υπάρχουν μπάλες στη Ρωσσία - για παράδειγμα, αρκετές εκατοντάδες σφαιρικοί ογκόλιθοι βρίσκονται κοντά στο Kotelnich στην περιοχή Kirov και είναι γνωστοί ως "ογκόλιθοι Zhukovlyansky".
Το έδαφος του λατομείου Zhukovlyansky βρίσκεται στην περιοχή Kotelnichsky της περιοχής Kirov. Εδώ ζουν μεγάλοι στρογγυλεμένοι ογκόλιθοι και ογκόλιθοι των οποίων η ηλικία καθορίζεται στα 253 εκατομμύρια χρόνια.
Με το Διάταγμα της Διοίκησης της Περιφέρειας Kotelnichsky της Περιφέρειας
Κίροφ με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2017 Νο. 445, η περιοχή έλαβε το καθεστώς της Ειδικά Προστατευόμενης Φυσικής Περιοχής "σφαιρικοί οζίδια Zhukovlyansky" τοπικής σημασίας.

ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΑΦΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΑΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ.
 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


ΚΛΟΠΗ ΕΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Στις πρώτες μέρες του Διαστημικού Αγώνα, η
Σοβιετική Ένωση έκανε τολμηρές κινήσεις βάζοντας τον εαυτό της πολύ μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την επιτυχή εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου —Sputnik 1—τον Οκτώβριο του 1957 που ακολούθησε η εκτόξευση του πρώτου ζώου σε τροχιά της Γης ένα μήνα αργότερα—Sputnik 2—οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπιζαν πρόβλημα να υστερούν όλο και περισσότερο με κάθε επιτυχία Ρωσσική εκτόξευση.
Ωστόσο, στα τέλη του 1959 παρουσιάστηκε μια ευκαιρία στην οποία η κυβέρνηση των
Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούσε να αντισταθεί. Η Σοβιετική Ένωση, λυγίζοντας τις δυνάμεις της για τον κόσμο, διοργάνωσε μια περιοδεύουσα έκθεση του υλικού και των οχημάτων της που περιελάμβανε τους δορυφόρους Sputnik και Lunik. Οι Αμερικανοί χειριστές συγκέντρωσαν ό,τι περιορισμένη νοημοσύνη μπορούσαν σε όλη την έκθεση, αλλά διαπιστώθηκε ότι χρειαζόταν μια πιο προσεκτική ματιά στον δορυφόρο Lunik και το όχημα εκτόξευσης του.
Μετά από λίγη αναγνώριση, καταστρώθηκε ένα σχέδιο. Σαν κάτι από τους 11 της Ocean (ή 8 ανάλογα με τον Ωκεανό που προτιμάτε), οι στελέχη της
C.I.A. αποφάσισαν ότι επρόκειτο να «απαγάγουν» το Lunik στη διαδρομή του από τον έναν προορισμό στον άλλο. Το σχέδιο ήταν αρκετά απλό, πειράστε το φορτηγό που μετέφερε τον δορυφόρο, τραβήξτε το σε μια απεριόριστη τοποθεσία, ανατέψτε το και μετά επιστρέψτε το πίσω στην περιοδεία την επόμενη μέρα πριν το μάθουν οι Σοβιετικοί.

Ολόκληρο το σχέδιο αφηγήθηκε
ο Σίδνεϊ Γουέσλι Φάινερ σε συντακτικά έγγραφα της C.I.A. που δημοσιοποιήθηκαν το 1967. Σε αυτά τα έγγραφα, οι πράκτορες της
C.I.A. καθόρισαν την πιο κατάλληλη στιγμή για να κατακτήσουν τον δορυφόρο. Σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο βράδυ, το Lunik, γεμάτο σε ένα κλουβί μήκους 20 ποδιών, 11 ποδιών πλάτους και 14 ποδιών βάθους, φορτώθηκε σε ένα φορτηγό για να κάνει το ταξίδι στην επόμενη τοποθεσία της περιοδείας. Αμέσως μετά την αναχώρηση από τους εκθεσιακούς χώρους, όταν διαπιστώθηκε ότι η ακτή ήταν καθαρή, μεταμφιεσμένοι πράκτορες της C.I.A.τράβηξαν το φορτηγό, άλλαξαν οδηγούς (συνοδεύοντας τον αρχικό Ρώσσο οδηγό σε ένα τοπικό μοτέλ) και μετέφεραν τον δορυφόρο που είχε καταληφθεί σε μια τοπική αυλή διάσωσης. νοικιάζεται για την περίσταση.
Όταν ο Λούνικ ήταν ασφαλής στο ναυπηγείο διάσωσης που δεν είχε αποκαλυφθεί, όλες οι διαδικασίες σταμάτησαν μέχρι να επαληθευτεί ότι οι
Σοβιετικοί δεν ήταν σοφότεροι. Ο προσδιορισμός της ακτής ήταν σαφής, η επιχείρηση ανατομής του δορυφόρου ξεκίνησε σοβαρά. Μια ομάδα τεσσάρων ανδρών πήγε αμέσως στη δουλειά. Όπως αποδεικνύεται, η απαγωγή του δορυφόρου μπορεί να ήταν το πιο εύκολο κομμάτι. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την αρχή με το κιβώτιο αποστολής του Lunik. Βιδωμένο από μέσα, ο μόνος τρόπος για να μπείτε στο τεράστιο κιβώτιο θα ήταν από την κορυφή. Με λίγο χώρο για ελιγμούς και την ανάγκη να αφήσει το κλουβί όσο το δυνατόν πιο άθικτο, το πλήρωμα κατάφερε τελικά να αφαιρέσει το καπάκι.
Με το όχημα εκτόξευσης του Lunik τώρα εκτεθειμένο, δύο από τους άνδρες, οπλισμένοι με κάμερες, έφτασαν στο πίσω μέρος του κιβωτίου, ενώ οι άλλοι δύο φωτογράφισαν τη μύτη προς τα μέσα. Οι άνδρες αφαίρεσαν τα παράθυρα επιθεώρησης από τη μύτη του σκάφους για να λάβουν καλύτερες εικόνες της σφαίρας ωφέλιμου φορτίου. Η ομάδα στην ουρά του σκάφους έτρεξε γρήγορα σε απογοήτευση. Η μηχανή του σκάφους είχε αφαιρεθεί. Όμως, δεν χάθηκαν όλα. Οι βάσεις του κινητήρα, οι δεξαμενές καυσίμου και οξειδωτικών παρέμειναν στη θέση τους. Θα αποδεικνύονταν τελικά αρκετές πληροφορίες για την κυβέρνηση των
Η.Π.Α. να επανέλθει στο μέγεθος του κινητήρα μετά από μεταγενέστερη εξέταση.


Εν τω μεταξύ, η ομάδα στη μύτη του σκάφους αντιμετώπισε το δικό της πρόβλημα. Μια απλή πλαστική
σοβιετική σφραγίδα εμπόδιζε την πρόοδο στον ίδιο τον δορυφόρο. Εφαρμόζοντας στο σημείο όπου βρισκόταν το Lunik μέσα στο όχημα εκτόξευσης, μια κοπή της σφραγίδας θα ήταν μια νεκρή ένδειξη ότι υπήρχε παραποίηση. Ενεργώντας γρήγορα, η ομάδα ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη. Επιβεβαιώθηκε ότι οι τοπικοί πράκτορες θα μπορούσαν εύκολα να αναπαραγάγουν τη σφραγίδα εγκαίρως για να επαναφέρουν τον δορυφόρο στο δρόμο. Με αυτή την επιβεβαίωση, η σφραγίδα έσπασε και η σφαίρα αφαιρέθηκε από το διαμέρισμά της για να φωτογραφηθεί ολόκληρη.
Μετά από λίγες ώρες, το Lunik και το μεταφορικό του όχημα ανατέμθηκαν πλήρως και φωτογραφήθηκαν. Το μόνο που απέμενε ήταν να κάνουν πίσω τα βήματά τους και να τα βάλουν όλα μαζί εγκαίρως για το ραντεβού νωρίς το πρωί στο επόμενο σημείο ελέγχου του δορυφόρου στην περιοδεία. Φυσικά, το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα ήταν επίπονα μακρύ και κουραστικό: Ασφάλιση της σφαίρας πίσω στο διαμέρισμα της. Η ομάδα ακινητοποιήθηκε για σχεδόν μια ώρα, καίγοντας πολύτιμο χρόνο, επαναφέροντας τον δορυφόρο στη σωστή του θέση. Μετά από αρκετές προσπάθειες και σπασμένα νεύρα, η σφαίρα έπιασε αθόρυβα στη θέση της.
Η ληστεία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.
Αφού αφαιρέθηκαν όλα τα ίχνη υποτροπών, εφαρμόστηκε η φρεσκοφτιαγμένη διπλή σοβιετική σφραγίδα, αντικαταστάθηκε ο κώνος της μύτης και το επάνω μέρος του κιβωτίου καρφώθηκε. Όλα με μια ώρα στη διάθεσή τους. Το κλουβί φορτώθηκε ξανά στο φορτηγό και μεταφέρθηκε στο σημείο του ραντεβού όπου ο αρχικός οδηγός πήρε τον δορυφόρο για να συμμετάσχει στην υπόλοιπη περιοδεύουσα έκθεση.
Κανείς ο σοφότερος.
Με τις εικόνες και τις πληροφορίες στα χέρια, η κυβέρνηση των
Ηνωμένων Πολιτειών μπόρεσε να αναστρέψει τον δορυφόρο και να εφαρμόσει αυτές τις πληροφορίες σε έργα και προγράμματα που ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή. Έως ότου κυκλοφόρησε στο κοινό η ιστορία του Σίδνεϊ Γουέσλι Φάινερ, πιστευόταν ακράδαντα ότι οι Σοβιετικοί αγνοούσαν για χρόνια η πολύτιμη θέση τους που χάθηκε ποτέ.

Πηγή: https://hellenicrevenge.blogspot.com/search/label/%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE %B9%CE%B1?updated-max=2023-03-02T10:11:00%2B02:0 0&max-results=20&start=7&by-date=false

https://seliniartemisekati.blogspot.com/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου