Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες από το αρχείο του καπετάνιου Ρόμπερτ Σκοτ, 1912 από την Ανταρκτική / Photographs from the archive of Captain Robert Scott, 1912 from Antarctica / Fotografie dall'archivio del Capitano Robert Scott, 1912 dall'Antartide / Фотографии из архива капитана Роберта Скотта, 1912 год, Антарктида.

 

 

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ” Απίστευτες φωτογραφίες που αποχαρακτηρίστηκαν. Φωτογραφίες από το αρχείο του καπετάνιου Ρόμπερτ Σκοτ, 1912. Ο διάσημος πολικός εξερευνητής, ένας από τους πρωτοπόρους στην ανακάλυψη του Νότιου Πόλου, καπετάνιος του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρεττανίας, ο Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ.

Ο καπετάνιος Σκοτ πραγματοποίησε δύο μεγάλες αποστολές στην παγωμένη ήπειρο: το Discovery (1901-1904) και το Terra Nova (1912-1913). Δυστυχώς, η τελευταία έληξε τραγικά για τα περισσότερα μέλη της αποστολής, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του καπετάνιου Σκοτ.





Οι αφηγήσεις για τον θάνατο της αποστολής Terra Nova ποικίλλουν. Ωστόσο, οι μαρτυρίες των επιζώντων της εκστρατείας στο Νότιο Πόλο εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως “απόρρητες” στα αρχεία της βρεττανικής κυβέρνησης.








Το ίδιο το όνομα της αποστολής Terra Nova μιλάει για πολλά. Μεταφρασμένο κυριολεκτικά, σημαίνει “Νέα Γη”.




















Πρόσφατα διέρρευσαν στο διαδίκτυο παλαιές αρχειακές φωτογραφίες από την αποστολή του καπετάνιου Σκοτ στην Ανταρκτική το 1912. Τα μέλη της γενναίας ομάδας του καπετάνιου κατάφεραν να επισκεφθούν το μυθικό παγωμένο τείχος της Ανταρκτικής.

Μήπως κάποιος σκόπιμα δεν ήθελε να δώσει ευρεία δημοσιότητα στο μυστικό για άλλες ηπείρους του κόσμου μας; Μήπως πρόκειται για τα απομεινάρια ενός χαμένου πολιτισμού; Υπάρχουν ακόμα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα…

Ακόμη και αν ο Ρόμπερτ Σκοτ δεν βρήκε άλλες χώρες, η κλίμακα των όσων κρύβονται στην Ανταρκτική είναι συγκλονιστική. Αυτό δεν γράφεται στα βιβλία ιστορίας και δεν φαίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές ταινίες για την Ανταρκτική. Υπήρχαν πραγματικά ίχνη ενός μυστηριώδους αρχαίου πολιτισμού…

Πηγές:https://web.facebook.com/carlos.barbera.1048/posts/pfbid0cKbJvgQbyo4g39SSRz2Z8zp7Euy5rbSZiKsdjPKRY4PDk4isBYzzCrLjneWnfCrsl

https://lumi-news.gr/antarktiki-apisteftes-fotografies-pou-apocharaktiristikan-fotografies-apo-to-archeio-tou-kapetaniou-robert-skot-1912/

https://seliniartemisekati.blogspot.com/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου