Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Οι Καλικάντζαροι «βγήκαν» στην επιφάνεια από την Κοίλη Γη, αλήθεια ή όχι ; [μέρος 1ον ]/ Goblins "emerged" from the Hollow Earth, true or not? [part 1 ] - I spettri"sono usciti" dalla Terra Cava, vero o no? [ parte 1] / Гоблины «появились» из Полой Земли, правда это или нет? [часть 1 ]

 

Οι Καλικάντζαροι «βγήκαν» στην επιφάνεια από την Κοίλη Γη,  αλήθεια ή όχι ; [μέρος 1ον ] - Goblins "emerged" from the Hollow Earth, true or not? [part 1 ] -  I spettri"sono usciti" dalla Terra Cava, vero o no? [Prima parte]  -  Гоблины «появились» из Полой Земли, правда это или нет? [часть 1]

Τα Χριστούγεννα και σύμφωνα με τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας (που βασίζονται κατά πολύ στις αρχαιοελληνικές δοξασίες μας καθότι ο Ελληνισμός έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ) οι Καλικάντζαροι ανέβηκαν πάνω στην επιφάνεια της Γης για να βασανίσουν τα ανθρώπινα όντα.
Μία δοξασία η οποία έχει τις ρίζες της στον μύθο-θρύλο-παραμύθι ή ιστορία με αληθινή βάση των λεγόμενων εσωγήινων ή αλλιώς κατοίκων της Κούφιας ή Κοίλης Γης.
Η θεωρία της κοίλη-κούφιας γης απασχολεί τον άνθρωπο από την εποχή του Σωκράτη θα λέγαμε όταν ο Πλάτων περιγράφει στην Πολιτεία του υπόγεια χάσματα και ποτάμια και στρατιές ψυχών να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σε αυτά.
Ο θεός Άδης ή Λόκι στη νορβηγική μυθολογία ήταν ο θεός του κάτω κόσμου και στην Οδύσσεια αναφέρεται η επίσκεψη του Οδυσσέα στο εσωτερικό της γης από κάποια είσοδο στην παγωμένη χώρα των Κιμμερίων όπου ο Ήλιος δε δύει για 6 μήνες!
Ο μύστης Αριστοφάνης θα περιγράψει το ταξίδι του ήρωα Ηρακλή στον Άδη στην πιο μυστική του θα λέγαμε κωμωδία,τους Βατράχους Ιούλιος Βερν θα περιγράψει την κούφια Γη στο έργο του "ταξίδι στο κέντρο της Γης".Η λαϊκή παράδοση θέλει την κούφια γη κατοικία των καλικάντζαρων,των μαυριδερών τελωνείων που βγαίνουν τα Χριστούγεννα στην επιφάνεια.
Η κοίλη Γη είναι θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι κούφια-κοίλη και περιέχει στο κέντρο της ένα κενό, το οποίο είναι διαμπερές και συγκοινωνεί με την επιφάνεια από τους δύο πόλους και φιλοξενεί υπόγεια ατμόσφαιρα και θάλασσες, ενώ διαμορφώνει υπόγεια βουνά και ηπείρους που κατοικούνται από μη ανθρώπινα όντα, ο πυρήνας της Γης δεν υπάρχει και ο μανδύας περιορίζεται ανάμεσα στην πάνω και κάτω επιφάνεια.
Πολλοί λαοί στο παρελθόν πίστευαν σε μια κοίλη Γη. Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν εκεί τον Άδη, το βασίλειο των νεκρών, οι σκανδιναβικοί λαοί τον Σβαρταλφχάιμ, έναν από τους εννέα κόσμους όπου ζούσαν οι Σκοτεινοί Νάνοι, οι αρχαίοι Εβραίοι την Σεχόλ, έμπνευση για τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους για τη μετά θάνατον ζωή, στην οποία οι ψυχές τιμωρούνται ή ανταμείβονται. Οι λεπτομέρειες της «εσωτερικής Γης» αναπτύσσονται κυρίως στη λογοτεχνία της Καμπάλα.
Το 1692 ο Έντμουντ Χάλεϊ έγραψε μια εργασία που δημοσιεύθηκε στο Philosophical Translation of the Royal Society of London. Στην εργασία αυτή ανέπτυσσε την ιδέα της κοίλης Γης, χρησιμοποιώντας επιστημονικές γνώσεις. Υποστήριξε ότι η Γη ήταν μια κούφια σφαίρα που την αποτελούσε ένα κέλυφος πάχους 800 χιλιομέτρων και μέσα της περιείχε άλλα δύο ομόκεντρα κελύφη, καθώς και ένα κεντρικό σφαιρικό πυρήνα. Τα κελύφη αυτά είχαν τις διαμέτρους των πλανητών Αφροδίτη και Άρη ενώ η κεντρική σφαίρα ήταν όση ο Ερμής. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εσφαλμένες τιμές για τη σχετική πυκνότητα της Γης που είχε υπολογίσει ο Ισαάκ Νεύτωνας στο Principia (1687)
Ο Χάλεϊ υποστήριξε ότι τα κελύφη αυτά χώριζαν ατμόσφαιρες και καθένα από αυτά είχε τους δικούς του μαγνητικούς πόλους. Τα κελύφη αυτά περιστρέφονταν με διαφορετικές γωνιακές ταχύτητες. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούσε να εξηγήσει τις ανωμαλίες του γήινου μαγνητικού πεδίου όπως τις κατέγραφαν οι πυξίδες της εποχής. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι εσωτερικές κοίλες σφαίρες τους ήταν κατοικημένες ή κατοικήσιμες και ότι φωτίζονταν από την ίδια ατμόσφαιρά τους, που λόγω της πίεσης ήταν φωτεινή. Επιπρόσθετα, ισχυρίστηκε ότι το βόρειο σέλας προερχόταν από διαρροή μιας τέτοιας φωτεινής ατμόσφαιρας.
Στη δεκαετία του 1920, ο ναύαρχος Richard E. Byrd έκανε τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα να «πετάξουν» από πόλο σε πόλο καθώς ήταν ο πρώτος που έφτασε μόνος ως εκεί…
Όμως, φαίνεται πως ο διάσημος εξερευνητής προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς σύμφωνα με το ημερολόγιό του και πολλούς θεωρητικούς υποστηρικτές της Κούφιας Γης, στις 19 Φεβρουαρίου 1947 πέρασε από άνοιγμα του Βόρειου Πόλους στο εσωτερικό της Γης…
Χωρίς να προλάβει να προχωρήσει περισσότερο (άγνωστο πόσο βαθιά είχε εισχωρήσει) ένας ιπτάμενος δίσκος πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου του, με κάποιο είδος δέσμης, και «αυτοί» τον προσγείωσαν στο κέντρο μίας πόλης, στο εσωτερικό της Γης, όπου του έδωσαν ένα μήνυμα:
«Θεωρούμε τους εαυτούς μας θεματοφύλακες αυτού του πλανήτη» του είπαν, «Εμείς δεν εγκρίνουμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα».
Όταν ο ναύαρχος Byrd πήγε στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση σκέπασε με απόλυτη μυστικότητα το συμβάν.
Από τότε, το ημερολόγιό του στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς σε αυτό το ταξίδι και που δημοσιεύθηκε στη δεκαετία του 1990, υποστηρίζεται πως είναι πλαστό ενώ οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι τον Φεβρουάριο του 1947, οπότε και ναύαρχος Byrd είχε δήθεν επισκεφθεί το εσωτερικό της Γης, στην πραγματικότητα βρισκόταν μεταξύ 4.700 ανθρώπων σε ναυτική αποστολή-έρευνα που ονομάστηκε «operation high jump», 12.000 μίλια μακριά, κοντά στο Νότιο πόλο.
Παρακολουθείστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του σε εκπομπή της εποχής :
 Πηγή :   http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου