Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το αγόρι, τα ξωτικά και οι νεράιδες / Il ragazzo, gli elfi e le fate




Το αγόρι, τα ξωτικά και οι νεράιδες / Il ragazzo, gli elfi e le fate

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://www.fanpop.com/clubs/fantasy/images/23587094/title/fantasy-photo  ]
Το αγόρι, τα ξωτικά και οι νεράιδες / Il ragazzo, gli elfi e le fate
Χρόνια και χρόνια πριν ζούσε στο Crossbrig ένας σιδεράς ονόματι MacEachern. Αυτός ο σιδεράς είχε ένα γιο 13-14 ετών, ένα χαρούμενο, υγιές και δυνατό αγόρι. Εντελώς ξαφνικά αυτό το παιδί αρρώστησε, έπεσε χωρίς καμιά αιτία στο κρεβάτι και χανόταν από τον κόσμο για μέρες, αδυνάτιζε, γερνούσε και όλοι, φίλοι και συγγενείς περίμεναν ότι θα πεθάνει. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Το αγόρι είχε μια ασυνήθιστη όρεξη για φαγητό και το μόνο άσχημο στην περίπτωσή του ήταν ότι διαιωνιζόταν η κατάστασή του.
Μια ημέρα που ο σιδεράς καθόταν στο εργαστήρι του, στενοχωρημένος και χωρίς όρεξη για δουλειά, μπήκε μέσα ένα γέρος, ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή για την ικανότητά του να λύνει μυστήρια, να λύνει μάγια και να θεραπεύει με βότανα πάρα πολλές ασθένειες. Η περίπτωση του γιου του σιδερά που είχε γίνει γνωστή σε ολόκληρη την περιοχή του είχε κινήσει την περιέργεια και είχε έρθει για να δώσει τη βοήθειά του. Αφού ο σιδεράς εξήγησε στο σοφό γέροντα την όλη κατάσταση, εκείνος του εξήγησε ότι το παιδί του είχε πέσει θύμα ανταλλαγής από τις νεράιδες και τα ξωτικά. Το πλάσμα που ο σιδεράς είχε στο σπίτι του δεν ήταν ο γιος του αλλά ένα ξωτικό. Πιθανότατα, το παιδί του βρισκόταν εγκλωβισμένο σε μια περιοχή εκεί κοντά όπου ορθωνόταν ένα μικρός, πράσινος, κωνικός λόφος.
Ο γέροντας έδωσε οδηγίες στο σιδερά για να διαπιστώσουν σίγουρα ότι το πλάσμα που βρισκόταν κατάκοιτο δεν ήταν το αγόρι και οι δύο μαζί πήγαν στο σπίτι. Ο σιδεράς ακολουθώντας τις οδηγίες κουβάλησε μέσα στο δωμάτιο με τον "άρρωστο" κάμποσα τσόφλια από αυγά γεμισμένα με νερό και τότε ο άρρωστος "γιος" ανασηκώθηκε στο κρεβάτι του, γέλασε δυνατά και είπε "Είμαι 800 ετών και ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο να γίνεται". Ο σιδεράς και ο γέροντας δεν του απάντησαν, μόνο έφυγαν από το δωμάτιο και βγήκαν από το σπίτι. Πλέον ήταν σίγουροι ότι στο κρεβάτι της αρρώστιας κείτονταν ένα ξωτικό. Στην αυλή ο σοφός γέρος έδωσε καινούριες οδηγίες στο σιδερά ώστε να μπορέσει τελικά να ξανακερδίσει το γιο του.
Ο σιδεράς έφερε μέσα στο σπίτι ένα μεγάλο σωρό από καυσόξυλα και άναψε μια μεγάλη φωτιά στο δωμάτιο του "άρρωστου". Έπειτα πήρε το πλάσμα από το κρεβάτι και το πέταξε στη μέση της φωτιάς. Με μια εκκωφαντική κραυγή το πλάσμα πέταξε μέσα από τη φωτιά, τρύπησε με τη δύναμή του τη στέγη και εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Σε μια ορισμένη νύχτα (που μόνο ο σοφός γέροντας γνώριζε) ο σιδεράς, εφοδιασμένος με τη Βίβλο, ένα στιλέτο και ένα κόκορα πήγε στο λόφο όπου ήταν σε όλους γνωστός ως νεραϊδότοπος. Μέσα από το λόφο ακούγονταν τραγούδια και χαρές αλλά ο σιδεράς ξεπερνώντας κάθε φόβο του έμπηξε το στιλέτο πάνω στο λόφο και εκείνος άνοιξε στο μέρος εκείνο και αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του που ήταν μια αίθουσα φωτισμένη γεμάτη φωνές, γέλια, μουσική και χορό, στο δε βάθος της αίθουσας ο σιδεράς είδε το γιο του να κάθεται αμίλητος σε μια καρέκλα. Με τη Βίβλο κρατημένη σφιχτά στο στήθος και τον κοιμισμένο κόκορα στο άλλο του χέρι ο σιδεράς προχώρησε στο εσωτερικό.
Τα ξωτικά, τα οποία δεν μπορούσαν να τον βλάψουν, αφού κρατούσε τη Βίβλο, τον ρώτησαν ενοχλημένα γιατί μπήκε στο χώρο τους και εκείνος του απάντησε ότι ήρθε να πάρει το γιο του και δεν πρόκειται να φύγει από εκεί αν δεν ικανοποιούσαν το αίτημά του. Τα ξωτικά άρχισαν να γελάνε δυνατά θεωρώντας κάτι τέτοιο γελοίο και τότε ξύπνησαν τον κόκορα που είχε μαζί του ο σιδεράς. Ο κόκορας ανέβηκε στον ώμο του σιδερά, τίναξε μια δύο φορές τα φτερά του κι άρχισε να λαλεί με όλη του δύναμη. Τα ξωτικά στην αρχή έκλεισαν τα αυτιά του και έπειτα από αυτή τη δυσάρεστη έκπληξη πήραν το σιδερά και το γιο του και τους πέταξαν έξω από τον πράσινο λόφο, έβγαλαν το στιλέτο από το λόφο και εκείνος αμέσως έκλεισε. Η περιπέτεια του αγοριού είχε τελειώσει.
Ένας χρόνος και μία ημέρα πέρασαν μέχρι ο νεαρός να ξεστομίσει μια λέξη ή να κάνει κάτι στη ζωή του. Καθόταν στο εργαστήρι του πατέρα του ακίνητος και αμίλητος και παρακολουθούσε απαθέστατος τον πατέρα του που παιδευόταν να φτιάξει ένα σπαθί που του είχε παραγγείλει ο άρχοντας της περιοχής. Τότε ξαφνικά σηκώθηκε, πλησίασε τον πατέρα του και του είπε: "Αυτός δεν ο σωστός τρόπος για να κατασκευάσεις ένα σπαθί αντάξιο των απαιτήσεων ενός άρχοντα. Τα ξωτικά ποτέ δεν θα έφτιαχναν με αυτό τον τρόπο ένα σπαθί". Κατόπιν, πήρα από τα χέρια του πατέρα του τα σύνεργα της δουλειάς και ξεκίνησε πυρετωδώς να φτιάχνει το σπαθί. Πραγματικά, το έργο που βγήκε από τα χέρια του αγοριού ήταν κάτι πρωτόγνωρό. Η τέχνη του κρατήθηκε μυστικό ανάμεσα σε αυτόν και το σιδερά πατέρα του. Το εργαστήριό τους ήταν το πιο φημισμένο όχι μόνο στην τριγύρω περιοχή αλλά και ολόκληρη τη Σκοτία. Απόχτησαν πλούτη, έγιναν διάσημοι και πάντα κρατούσαν στη θύμησή τους την περιπέτεια με τα ξωτικά, η οποία δεν είχε μόνο τη σκοτεινή της πλευράς. Σίγουρα κάτι πολύ καλό είχε προκύψει από αυτήν.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου