Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η νεράιδα κ το μαγικό μανιτάρι, της νεράιδας Rozoylas/ La fata e il il fungo magico, della fata Rozoulas



Η νεράιδα κ το μαγικό μανιτάρι, της νεράιδας Rozoylas/ La fata e il
il fungo magico, della fata Rozoulas

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://gr.depositphotos.com/99934444/stock-photo-fantasy-fairy-daina.html     ]
Η νεράιδα κ το μαγικό μανιτάρι, της νεράιδας Rozoylas/ La fata e il
il fungo magico, della fata Rozoulas
    Μια φορά κ ένα καιρό ζούσε μια μικρή νεραϊδούλα σε ένα πολύ όμορφο δάσος με την οικογένεια της. Ήταν πολύ ευτυχισμένη. Έπαιζε κ τραγουδούσε κάθε μέρα.
    Ξαφνικά μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο δάσος κ όλοι έτρεχαν να για να σωθούν. Εκείνη νομίζοντας στην αρχή πως ήταν ένα παιχνίδι, άρχισε να κρύβεται για να ψάξουν οι άλλοι να την βρουν. Έτσι λοιπόν όταν η οικογένεια της την αναζητούσε για να φύγουν όλοι μαζί κ να ξεφύγουν από τις δυνατές φλόγες δεν μπορούσε να την εντοπίσει. Αναγκάστηκαν λοιπόν όλοι να φύγουν για να σώσουν τις ζωές τους. Κ η μικρή νεράιδα έμεινε εκεί μόνη, πιστεύοντας ακόμη πως έπαιζαν κρυφτό. όταν άρχισε να πνίγεται από τους καπνούς κ αναγκάστηκε να εμφανιστεί, δεν υπήρχε κανείς εκεί να την βοηθήσει. Άρχισε να τρέχει πανικόβλητη κ με τις λίγες δυνάμεις που της είχαν απομείνει κατάφερε να ξεφύγει κ να βρεθεί σε ένα σημείο του δάσους οπού η φωτιά δεν είχε καταφέρει να καταστρέψει στο πέρασμα της.
    Ήταν μόνη..Πολύ μόνη!
    Δεν υπήρχε τίποτα, κανείς δίπλα της κ ο φόβος την κυρίευση. Άρχισε να κλαίει με αναφιλητά κ να ψάχνει με τα αθώα ματάκια της να βρει κάτι. όμως τίποτα!
    Βλέπει ένα μανιτάρι, ένα κατακόκκινο μανιτάρι κ κάθεται κάτω από αυτό για να ξεκουραστεί κ να σκεφτεί. Κ μέσα στα αναφιλητά της ακούει μια φωνούλα. Τα έχασε για λίγο η μικρή νεραϊδούλα μη μπορώντας να διακρίνει από που έρχονταν αυτή η φωνή.
    -Μην φοβάσαι, της είπε το μανιτάρι, όσο βρίσκεσαι άδω κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει.
    Κ έτσι η νεράιδα μέσα στην λύπη της κ την απόγνωση της άρχισε να νοιώθει ασφάλεια κ σιγουριά.
    Το μανιτάρι της μιλούσε τόσο όμορφα κ εκείνη του άνοιξε την καρδούλα της κ του είπε όλα όσα συνέβησαν.
    Τότε το μανιτάρι της είπε:
    -κόψε το καπέλο μου κ φόρεσε το εσύ, Έτσι κανείς κ τίποτα δεν θα μπορεί να σε πειράξει μέχρι να βρεις την οικογένεια σου.
    Αφού όμως ολοκληρώσεις τον σκοπό σου το καπέλο μου δεν θα μπορεί πια σε προστατεύει κ θα πρέπει να πάρεις τις δυνάμεις στα χέρια σου.
    -Τι λες ;του απαντά η νεραϊδούλα, Δεν μπορώ να πάρω το καπέλο σου, εσύ τι θα κανείς χωρίς αυτό; δεν θα είσαι πια ένα όμορφο μανιτάρι.
    -Πόρτο, της απαντά, με αυτό θα μπορώ να είμαι μαζί σου κ να σε προσέχω.
    Έτσι λοιπόν η μικρή νεράιδα έκοψε το κατακόκκινο καπέλο του μανιταριού κ το φόρεσε. Όμως το μανιτάρι δεν μπορούσε πια να της μιλεί κ εκείνη στενοχωριόταν γι’ αυτό. Ξεκίνησε σιγά - σιγά να ψάχνει την οικογένεια της αλλά δεν φοβόταν πια. Ήξερε ότι κάποια στιγμή θα τους βρει.
    Ύστερα από πολλές μέρες αναζητείς κ πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε η μικρή νεράιδα, κατάφερε να βρει την οικογένεια της κ να πλέει πάλι σε πελάγη ευτυχίας.
    κ μέσα στην ευτυχία της θυμήθηκε τα λογία του μανιταριού. Ότι όταν ολοκληρώσει τον σκοπό της, το "μαγικό" μανιτάρι δεν θα μπορούσε πια να την προσέχει κ να την προστατεύει.
    Έτρεξε γρήγορα στο σημείο που το είχε βρει αλλά τίποτα, δεν υπήρχε τίποτα εκεί.
    Η νεράιδα συνέχισε την ζωή της με την οικογένεια της κ τους φίλους της, όμως το μανιτάρι ήταν για πάντα μέσα στην καρδιά του κ όχι μόνο. Ακόμα κ όταν όλα είχαν τελειώσει κ ήξερε πως πια δεν την προστάτευε, εκείνη δεν έβγαλε πότε από το κεφάλι της το κατακόκκινο καπέλο του μανιταριού!!!!
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου