Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

οι Δράκοι του αέρα και της Ανατολής, στις μυθολογίες ανατολικών λαών - the Dragons of the air and the East, in the mythologies of eastern peoples - i Draghi dell'aria e dell'Oriente, nelle mitologie dei popoli orientali


οι Δράκοι του αέρα και της Ανατολής
  Αυτοί οι μεγάλοι δράκοι έχουν κυβερνήτη τους τον Sairys, το στοιχειακό τους χρώμα είναι το καθαρό φωτεινό κίτρινο, το χρώμα της ενέργειας, του ήλιου και του θάρρος, της θετικής δράσης και της ανδρείας και κατοικούν σε ζεστό και υγρό κλίμα.

  Έχουν σχεδόν πάντα καλή, φιλική και ειρηνική διάθεση και τους αρέσει πάρα πολύ να μοιράζονται τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους αλλά με όσους το αξίζουν, αφού το θεωρούν ως δώρο τιμής. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, έχουν την δύναμη να ελέγχουν τους ανέμους, τις καιρικές συνθήκες και να χειρίζονται τον αέρα με μεγάλη δεξιοτεχνία. Μπορούν να αφαιρέσουν ακόμα και όλο τον αέρα από μια περιοχή δημιουργώντας ένα κενό που είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί.
  Οι δράκοι του αέρα, έχουν μακρύ και λεπτό σώμα, αραχνοΰφαντα φτερά και οι κλίμακές τους έχουν την δύναμη να παίρνουν την αφή πούπουλου όταν αυτοί το επιθυμούν και πολλές φορές έχουν φτερά γύρω από το κεφάλι, τον λαιμό και τα πόδια.
  Στοιχεία που βοηθούν στην ένωση και συνάντηση με αυτούς τους δράκους, είναι η Άνοιξη, η ανατολή του ήλιου, οι περίοδοι νέων ξεκινημάτων και ανανέωσης, η αναπνοή, η αισιοδοξία, η χαρά, η εξυπνάδα και η πνευματική ευστροφία.
  Στοιχεία που αποτρέπουν την ένωση και την συνάντηση μαζί τους είναι η επιπολαιότητα, το κουτσομπολιό, η αστάθεια του χαρακτήρα, η στασιμότητα, η απροσεξία, η αλαζονεία και η λήθη.
  Άλλες ονομασίες που δίνονται σε αυτούς τους δράκους, είναι δράκοι του φωτός, δράκοι της καταιγίδας, δράκοι του ανέμου και δράκοι των καιρικών συνθηκών.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου