Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Το νερό αρέσει σε όλες τις νεράϊδες, της Silverdust - All fairies like water, by Silverdust - L’ aqua piace alle fate tuute ? di Silverdust



  
  Το νερό αρέσει σε όλες τις νεράϊδες, της Silverdust - Laqua piace alle fate tuute ? di Silverdust

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://irina-ponochevnaya.deviantart.com/journal/Art-with-my-stock-feature-of-the-week-532185501    ]

«Όταν τα φτερά μιας νεράϊδας βραχούν, θα είναι σε θέση να πετάξει μόλις αυτά στεγνώσουν. Γι’ αυτό και οι νεράιδες, κολυμπούν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.»
    * νεράϊδες του νερού όμως, κολυμπούν συνεχώς κι ας βρέχονται τα φτερά τους, αυτές το αγνοούν.
    Είναι πολύ όμορφα πλάσματα, αλλά και απαισιόδοξες πολλές φορές και χρειάζονται επιβεβαίωση, έτσι θέλουν να κοιτάζονται στο νερό, αν δεν έχουν καθρέφτη μαζί τους και αρέσκονται στο να διαβάζουν την μοίρα τους, κοιτώντας μέσα στο νερό.
   «Το νερό μπορεί να είναι καταστροφικό για ορισμένα είδη νεραϊδών...»
    *Οι νεράϊδες που προστατεύουν τα αγκάθια για παράδειγμα, είναι εντελώς ανίκανες κατά την επαφή τους με το νερό.
    *Οι νεράϊδες των ανθών της μηλιάς και της κερασιάς, χάνουν ελαφρώς τις δυνάμεις τους αν έρθουν σε επαφή με το νερό αλλά τις ανακτούν πάλι γρήγορα.
    *Οι νεράϊδες των κρίνων του νερού, ωστόσο, νιώθουν υπέροχα στο νερό. Με ένα γρήγορο τίναγμα των ανθεκτικών τους φτερών που είναι καλυμμένα με κερί διώχνουν αμέσως το νερό απο τα φτερά τους.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου