Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Οι Ρώσσοι έφθασαν σε βάθος 12 χλ. και σταμάτησαν στην «πύλη της Κολάσεως» [βίντεο] - The Russians reached a depth of 12 km. and stopped at the "Gate of Hell" [video] - I russi hanno raggiunto una profondità di 12 km. e si fermò al "cancello" di Collase "[video] - The Russians reached a depth of 12 km. and stopped at the "Gate of Hell" [video]

Οι Ρώσσοι έφθασαν σε βάθος 12 χλ. και σταμάτησαν στην «πύλη της Κολάσεως» [βίντεο] -  I russi hanno raggiunto una profondità di 12 km. e si fermò al "cancello" di Collase "[video] - The Russians reached a depth of 12 km. and stopped at the "Gate of Hell" [video]
 
  Οι επιστήμονες της έδωσαν την ονομασία η πύλη της κολάσεως! Με βάθος 12 χλμ η τρύπα αυτή είναι το πιο τεχνητά βαθύτερο σημείο της γης! Κανείς δεν περίμενε τα ευρήματα  που ανακάλυψαν εκεί οι επιστήμονες!
  Λένε πως γνωρίζουμε περισσότερα για το διάστημα και τους γαλαξίες παρά για τον πυθμένα των θαλασσών και το τι υπάρχει κάτω από τον φλοιό της γης!
  Αυτός ήταν ο λόγος που το υπερτρυπάνι που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες έσκαβε επί δύο δεκαετίες και έφτασε σε βάθος περίπου 12.262 χλμ στη δυτική Ρωσσία, ώστε να φέρει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
  Για να έχετε περίπου μια εικόνα για το πόσο τεράστιο είναι το βάθος του σημείο, δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί ώστε να κατανοήσετε τις αναλογίες.
Τι βρήκαν εκεί κάτω οι επιστήμονες λοιπόν ;
  Μετά από 26 χρόνια σκαψίματος τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν τα εξής. Νερό, πολύ νερό, πάρα πολύ μεταλλικό νερό κυρίως σε όλη τη διαδρομή που έσκαψε το τρυπάνι! 
  Επίσης πολλά ήταν τα αέρια που βρέθηκαν σε αυτό το βάθος. Ήλιο, Υδρογόνο, Άζωτο μέχρι και Διοξείδιο του Άνθρακα ήταν κάποια από τα αέρια αυτά.
  Το πιο συγκλονιστικό ήταν πως σε βάθος 6.700 μ βρέθηκαν απολιθώματα πλαγκτόν που χρονολογούνται γύρω στα 2 δισεκατομμύρια  χρόνια. Είναι αξιοθαύμαστο το πως μπόρεσαν και διατηρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια παρά τις αντίξοες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης!
  Συνολικά 24 ήταν τα αρχαία είδη απολιθωμάτων που βρέθηκαν εκεί!
  Σε βάθος 12 χλμ. η θερμοκρασία άγγιξε τους 180 βαθμούς Κελσίου κάτι που ανάγκασε τους επιστήμονες να σταματήσουν το σκάψιμο και να ονομάσουν το σημείο εκείνο η πύλη της Κολάσεως!
  Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε το 2005 όπου η τρύπα καλύφθηκε με ένα μεγάλο μεταλλικό καπάκι για να μην πέσει κανένας μέσα.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περαιτέρω πληροφορίες.
«Για ελληνικούς υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά»

http://seliniartemisekati.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του πε-ριεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου