Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Είπαν για τις νεράιδες... της Silverdust και της νεράιδας Rozoylas/Hanno ditto per le fatte, di Silverdust e di fata Rozoyla




    Είπαν για τις νεράιδες... της Silverdust και της νεράιδας Rozoylas/Hanno ditto per le fatte, di Silverdust e di fata Rozoyla

 [η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://angelsroads.blogspot.gr/2014/09/blog-post_5.html   ]
    Είπαν για τις νεράιδες... της Silverdust και της νεράιδας Rozoylas/Hanno ditto per le fatte, di Silverdust e di fata Rozoyla    -"Πιστεύω σε όλα τα μαγικά πλάσματα, μέχρι κάποιος να μου αποδείξει ότι δεν υπάρχουν. Έτσι πιστεύω στις νεράιδες και τους μύθους.
    Όλα υπάρχουν...ακόμη κι αν ζούν μέσα στο μυαλό μας. Ποιός μπορεί να πεί ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν μπορεί να κρύβουν μια πραγματικότητα;"
    "John Lennon"
    -"Ελάτε νεράιδες, πάρτε με από αυτόν τον θαμπό κόσμο, πάρτε με μαζί σας να διασχίσω τον άνεμο και να χορέψω στα βουνά σαν φλόγα!"
    "William Butler Yeats"
    -"Μπορεί να υπάρχουν νεράιδες στα κατώτερα σημεία των κήπων μας. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους εκεί,
    δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν είτε εκεί, είτε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο γιατί ούτε κι αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να είμαστε αγνωστικιστικοί σχετικά με τις νεράιδες..."
    "Richard Dawkins"
    -"Ένα από τα καλύτερα πράγματα για τους μύθους και τις ιστορίες για τις νεράιδες, αν το σκεφτούμε καλά,
    είναι ότι η καλύτερη φαντασία είναι αυτό που βρίσκουμε γύρω μας κρυμμένο σε αυτόν τον κόσμο και από εκεί προέρχεται και όλη η σοφία και ουσία των μύθων στο πέρασμα των χρόνων..."
    "Terri Windling"
    -"Σκέφτομαι, ότι στη γέννηση ενός παιδιού, εάν μια μητέρα θα μπορούσε να ζητήσει από μια νονά νεράιδα να προικίσει το παιδί με το πιό χρήσιμο δώρο, εκείνο το δώρο θα πρέπει να είναι η περιέργεια να μάθει για τις νεράιδες!"
    "Eleanor Roosevelt"
    -"Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιό αληθινό από τη σοφία και το φώς των νεράιδων.Είναι τόσο αληθινό όπως οι ηλιαχτίδες του ήλιου!"
    "Douglas William Jerrold"
    -"Το θρόισμα του αέρα, το αιθέριο μεθυστικό άρωμα των άγνωστων φυτών και η ξαφνική αλλαγή της διάθεσης με αγαλλίαση της ψυχής κατά την διάρκεια μιας βόλτας στο δάσος, μας υπενθυμίζει ότι μια νεράιδα είναι εκεί κοντά μας"
    "Άγνωστος"
    -"Τί είναι στ' αλήθεια αυτά που βλέπω; Είναι τα παγοκρύσταλλα του χειμώνα ή τα μαγικά ραβδιά των νεράιδων αυτά που αστράφτουν στο δέντρο;"
    "Άγνωστος"
    -"Και καθώς οι εποχές έρχονται και φεύγουν, ένα πράγμα πρέπει να θυμάστε και να ελπίζετε...Υπάρχουν νεράιδες παντού και πάντα!
    Κάτω από τους θάμνους, στον αέρα, στα δέντρα, στις καρδιές σας! Παίζοντας μαζί σας, τραγουδώντας μαζί σας, αγγίζοντάς σας, ενώ εσείς επισκέπτεστε το σπίτι τους σε δάση, λίμνες και αιθέρες!
    Γι' αυτό, ανοίξτε την καρδιά σας και προσπαθήστε να τις ακούσετε, να τις δείτε, να τις αγγίξτε, να τις νιώσετε...
    Κοιτάξτε γύρω - στον αέρα και στο έδαφος και εάν είστε προσεχτικοί και παρατηρήσετε τα πράγματα όλης της φύσης...ίσως είστε τυχεροί και δείτε τα φτερά μιας νεράιδας...
    Εάν όμως δουλέψετε για την φύση και προσφέρετε σε αυτήν...ίσως είστε τυχεροί και δείτε ακόμη και την ίδια την νεράιδα!"
    "Άγνωστος
    "Για να μπορέσετε ν’ ανοίξετε την καρδιά σας στις νεράιδες, πρέπει να αποκτήσετε και να έχετε μέσα σας πάντα τα συναισθήματα της κατάπληξης, του σεβασμού και της αγάπης για κάθε λεπτομέρεια της φύσης και του κήπου σας...
    ...για τον άνεμο που φυσάει και χαρίζει ανάσα στα φυτά, για τα σύννεφα και τους μεταβαλλόμενους ουρανούς, για την μουσική της βροχής που πέφτει πάνω στα λουλούδια...
    ...για το φεγγάρι και τα αστέρια που κοιτάζουν από ψηλά σιωπηλά τον κήπο σας και για τον μεγάλο φωτεινό ήλιο που είναι η πηγή ύπαρξής του.
    Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε αληθινά τη γλυκύτητα αυτής της μαγείας, θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε τις νεράιδες, γιατί θα καταλάβουν ότι μοιάζετε στην ψυχή με αυτές! "
    "Claire Nahmad"
    -"Οι νεράιδες γεννήθηκαν με το πρώτο χαμόγελο του πρώτου θνητού βρέφους. Όταν το πρώτο μωρό γέλασε για πρώτη φορά,το γέλιο του έσπασε σε χίλια κομμάτια λάμψης τα οποία διασκορπίστηκαν.
    Από το κάθε κομμάτι λάμψης, γεννήθηκε και μια νεράιδα. Αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και όταν ένα νέο μωρό γεννιέται, με το πρώτο του χαμόγελο, γεννιέται και μια νεράιδα.
    Αυτό σημαίνει, ότι ο κάθε θνητός άνθρωπος, έχει στην ζωή την δική του νεράιδα!"
    "JM Barrie"
 κάθε φορά που ένα παιδί λέει" Δεν πιστεύω στις Νεραΐδες", υπάρχει κάπου μια μικρή Νεράιδα που πέφτει κάτω νεκρή
Σερ Τζέιμς Μ.Μπαρι,1860-1937
Πήτερ Παν.
Όταν βλέπω τους κηπουρούς να ονομάζουν τα φυτά τους, υπόσχομαι σε όλα τα όντα να ασκήσω τον παλιό τρόπο φυτοκομίας κ να αφήσω τα φυτά να αναγνωρίσουν έμενα
Ρόμπερτ Αιτκεν
Ενώ δεν είναι ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά, αναφερόμαστε συνήθως σε αυτά σαν "αυτές" εξαιτίας της αφοσίωσης στους στη Μάνα Γη
Άγνωστος
Δεν είναι αναγκαστικά γκρινιάρικα κ χαριτωμένα.
Μερικά πνεύματα της φύσης είναι ψηλότερα κ από τον υψηλότερο Σεκόγια κ είναι ικανά να κάνουν ακόμα κ τον πιο γεροδεμένο παλικαρά να γονατίσει μπροστά τους.
Άγνωστος
Πάρα τους θρήνους κ τους λαϊκούς μύθους, τα ξωτικά δεν υπήρξαν κ δεν θα γίνουν πότε κακεντρεχή πλάσματα. Μπορούν παρ όλα αυτά, να αντιδράσουν έντονα στα ισχυρά ανθρωπινά συναισθήματα του μισούς κ του φόβου
Άγνωστος
Τώρα που οι μπουλντόζες ισοπεδώνουν τα μονοπάτια των ξωτικών κ ξεριζώνουν τα δέντρα τους κ οι Καλοί Άνθρωποι δεν φαίνονται ικανοί να μπορούν να υπερασπιστούν κ να διατηρήσουν τα σπίτια τους. Σήμερα που οι αγρότες αρμέγουν με μηχανήματα, κανείς δεν αφήνει λίγο γάλα να πέσει στο έδαφος σαν σπονδή στα ξωτικά...
Κανένας πια δεν υποβάλλει σε αυτά αιτήσεις για έγκριση κ αποδοχή, όταν επιθυμεί να κτίσει ένα σπίτι.
Κανένας δεν σέβεται πια τα μέρη που ζουν κ τα περάσματα που χρησιμοποιούν τα ξωτικά...
Πατρικ Λόγκαν
Ο Ένας κ μοναδικός χρυσός κανόνας του βασιλείου των ξωτικών: Η μαγεία φυτρώνει παντού. Ακόμα κ στο Μπρούκλιν.
Άγνωστος
Αναρωτιέμαι που θα πάνε τα ξωτικά όταν θα έχουμε φτάσει κ στα τελευταία αστέρια. Σε ποιον θα προβάλλουμε τις απαγορευμένες επιθυμίες μας κ πως θα ξεκινάμε τα ταξίδια μας, γιατί δεν πιστεύω πως δεν θα τα έχουμε πια ανάγκη..
Μόριν Ντάφι
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου